ANO: zemestrīce Nepālā skārusi astoņus miljonus cilvēku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nepālā nedēļas nogalē notikusī postošā 7,8 magnitūdu zemestrīce, kurā gājuši bojā vismaz 4310 cilvēki un ievainoti 7953, ir skārusi astoņus miljonus cilvēku, otrdien paziņoja ANO.

Vairāk nekā 1,4 miljoniem cilvēku ir vajadzīga pārtika, bet trūkst arī ūdens un pajumtes, teikts ANO ziņojumā.

Ir sākusies starptautiskās palīdzības piegāde Nepālai, bet valstī vēl arvien ir medicīniskā aprīkojuma, pārtikas un līķu maisu trūkums.

Nepālā un kaimiņvalstīs turpinās šīs zemestrīces pēcgrūdieni, kuru dēļ tūkstošiem cilvēku galvaspilsētā Katmandu pavadīja trešo nakti ārpus telpām, baidoties atgriezties mājās.

«Saskaņā ar sākotnējiem vērtējumiem un pamatojoties uz jaunākajiem zemestrīces intensitātes kartējumiem, zemestrīce ir skārusi astoņus miljonus cilvēku 39 apriņķos, no kuriem vairāk nekā divi miljoni dzīvo 11 vissmagāk piemeklētajos apriņķos,» informēja ANO.

Zemestrīce ar stiprumu 7,8 magnitūdas pēc Rihtera skalas notika sestdienas pusdienlaikā pēc vietējā laika. Tās epicentrs bija pie Lamdžungas apmēram 80 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Nepālas galvaspilsētas Katmandu.

Zemestrīce sagrāva vecākos Katmandu rajonus un bija sajūtama arī Indijā, Bangladešā, Ķīnas Tibetas autonomajā rajonā un Pakistānā. Tās izraisīti zemes nogruvumi apgrūtināja glābēju iespējas pa kalnu ceļiem nokļūt pie cietušajiem.

Šī ir smagākā zemestrīce Nepālas vēsturē kopš 1934.gada, kad astoņu magnitūdu zemestrīce gandrīz pilnībā sagrāva Katmandu, Bhaktapūras un Patanas pilsētas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu