Komorovskis: Daudzas ES valstis vēlas izbeigt sankciju politiku pret Krieviju

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Daudzas Eiropas Savienības (ES) valstis vēlas izbeigt sankciju politiku pret Krieviju, intervijā izdevumam «Dziennik Gazeta Prawna» pavēstījis Polijas prezidents Broņislavs Komorovskis.

«Sankciju politika karājas diezgan tievā politiskajā diedziņā. Tas nav atkarīgs tikai no Krievijas. Lielā daļā ES valstu valda pārliecība, ka sankciju politika ir jābeidz,» sacīja Komorovskis.

Pēc viņa teiktā, Polija pieder pie tām valstīm, kuras uzskata, ka sankciju politika ir sniegusi vēlamo efektu un ir jāturpina.

Kā pavēstīja Komorovskis, Polijas vadība ir pārliecināta, ka sankciju ierobežošana ir iespējama tikai tad, ja Krievijas politika mainās uz labo pusi.

«Sankcijas ir un būs ļoti sarežģītu diskusiju sfēra visas Rietumu pasaules ietvaros,» norādīja prezidents.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu