Mediji: Lepēns slēpis 2,2 miljonus eiro slepenā kontā Šveicē

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas galēji labējās partijas «Nacionālā fronte» (FN) dibinātājs un bijušais līderis Žans Marī Lepēns ir slēpis 2,2 miljonus eiro slepenā bankas kontā Šveicē, vēstīja ziņu vietne «Mediapart».

Par šādu rīcību ziņots laikā, kad turpinās strīds starp Lepēnu un viņa meitu - pašreizējo FN līderi Marinu Lepēnu. Partijai arī draud vairākas izmeklēšanas Francijā un Eiropā par tās vēlēšanu kampaņas finansējumu.

Lepēns «turēja slēptu kontu bankā HSBC, kā arī [Šveices privātbankā] CBH, ar tresta starpniecību, par kuru bija juridiski atbildīgs viņa sulainis Žeralds Žerēns,» ziņoja «Mediapart».

«No tresta kontā ievietotajiem 2,2 miljoniem eiro 1,7 miljoni tika glabāti zelta stieņu un monētu formā,» piebilda ziņu vietne.

«Prokurori [Parīzes piepilsētā] Nantērā saņēma šo informāciju no naudas atmazgāšanas apkarošanas vienības TRACFIN,» ziņoja «Mediapart».

CBH un HSBC nekomentēja šo ziņu. To atteicās komentēt arī Lepēns. FN viceprezidents Floriāns Filipo paziņoja Francijas telekanālam «iTELE», ka viņam nekas nav zināms par šādiem slepeniem finanšu līdzekļiem. .

Bijušais desantnieks Lepēns 2013.gadā atzinās, ka viņam bijis konts bankā UBS Šveicē, kuru viņš atvēris 1981.gadā.

Pret Lepēnu, kurš ir Eiropas Parlamenta deputāts, kopš 2013.gada beigām notiek izmeklēšana par nedeklarētiem aktīviem, kuru apjoms tiek lēsts ap 1,1 miljonu eiro.

Notiek arī atsevišķa izmeklēšana par FN kampaņas finansēšanu kopš Marinas Lepēnas stāšanās šīs partijas vadītāja amatā.

Pērnā gada beigās FN saņēma kredītu deviņu miljonu eiro apmērā Krievijas bankā «Pervij češsko-rossijskij bank» (PČRB).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu