Kazahstānā kaujiniekam par karošanu Donbasā piespriež trīs gadus cietumā

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kazahstānas pilsētā Atirau tiesa kādam vietējam iedzīvotājam piespriedusi trīs gadus cietumā par līdzdalību karadarbībā Donbasā prokrievisko kaujinieku pusē.

Kā ziņo radio «Brīvība», 27 gadus vecais vīrietis, kura vārds netiek minēts, tika atzīts par vainīgu «dalībā bruņotā konfliktā ārzemēs», un tajā pašā dienā viņam tika pasludināts spriedums.

Šis ir jau otrais gadījums, kad Kazahstānas pilsonis sodīts par līdzdalību konfliktā Austrumukrainā. 2014.gada decembrī Astanas tiesa par piedalīšanos karadarbībā Donbasā prokrievisko kaujinieku pusē piesprieda Kazahstānas pilsonim Jevgenijam Vdovenko piecus gadus ieslodzījumā.

Savukārt pagājušajā mēnesī Kazahstānas pilsonei Tatjanai Ševcovai-Valovai, kura sociālajos tīklos ievietoja informāciju, ka Kazahstānai vajadzētu kļūt par Krievijas daļu tāpat kā Krimai, tika piespriesti četri gadi cietumā nosacīti par etniskā naida kurināšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu