Somijā pieļauj iespēju, ka «Nakts vilki» var mēģināt tikt Eiropā pār Somijas robežu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Somijas robežsargi otrdien pieļāva iespēju, ka Krievijas motociklistu kluba «Nočnije volki» («Nakts vilki») dalībnieki pēc neielaišanas Polijā varētu mēģināt iebraukt Eiropā, šķērsojot Somijas robežu.

«Somija vēl nav saņēmusi par viņiem nekādas oficiālas ziņas, visa mums pieejamā informācija ir no medijiem,» Somijas raidsabiedrības «Yle» programmā «Radio 1» sacīja robežsardzes daļas priekšnieks apakšpulkvedis Jāko Ritola.

«Ja «Nakts vilki» ieradīsies pie Somijas robežas, robežsargi ir gatavi viņus pārbaudīt,» atzīmēja Ritola.

Viņš piebilda, ka nav iespējams iepriekš pateikt, vai Krievijas baikeri spēs šķērsot Somijas robežu.

Foto: AFP/LETA

Pirms kāda cilvēka ielaišanas Somijā robežsardze pārbauda Šengenas zonas reģistrus un Eiropas Savienības (ES) sankciju sarakstu, un noskaidro, vai viņš apdraud sabiedrisko kārtību un drošību, sacīja Ritola.

Jau ziņots, ka Polijas robežsargi pirmdien neļāva iebraukt valstī desmit Krievijas motociklistiem no motokluba «Nočnije volki» («Nakts vilki»), kas apgalvo, ka brauc no Maskavas uz Berlīni, lai pieminētu Sarkanās armijas uzvaru pār nacistisko Vāciju pirms 70 gadiem.

Polijas robežsardzes pārstāvis Dariušs Senickis par to paziņoja pirmdien pēc tam, kad Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam lojālā kluba biedri tuvojās Polijas robežai un mēģināja to šķērsot.

Foto: AFP/LETA

Pagājušajā nedēļā Polijas varas iestādes paziņoja, ka neļaus motociklistiem iebraukt valstī. Amatpersonas norādīja, ka viņu klātbūtne Polijā tiks uzskatīta par provokāciju.

Sestdien «Nakts vilku» motociklisti, neskatoties uz atteikumu šķērsot Poliju, tomēr devās braucienā no Maskavas līdz Berlīnei. Kluba prezidents Aleksandrs Zaldostanovs sacīja, ka braucienā plāno piedalīties 15 baikeru.

Brauciens ir ieplānots līdz 9.maijam. Tā gaitā plānots šķērsot Baltkrieviju, Poliju, Austriju, Čehiju, Slovākiju un Vāciju, pa ceļam apmeklējot padomju karavīru kapus un nacisma upuru piemiņas vietas. Braucienu plānots noslēgt 9.maijā Berlīnē.

Polijas premjerministre Eva Kopača paziņoja, ka tāda veida brauciens ir provokācija. «Šajā lietā ir iesaistīta politiska spēle,» viņa teica.

Vācijas drošības dienesti no savas puses ir paziņojuši, ka Krievijas motociklisti nesaņems atļauju 9.maijā rīkot braucienu Berlīnē līdz Treptovas parkam, kurā atrodas memoriāls padomju karavīriem. Berlīnes policija nav saņēmusi lūgumu atļaut tāda veida akciju pilsētā, bet, ja tuvāko dienu laikā tas tiks saņemts, atbilde būs negatīva.

Krievijas vēstniecība Varšavā paudusi uzskatu, ka lēmums neielaist motociklistus Polijā ir negodīgs un vēstniecība tam nepiekrīt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu