Nigērijas ziemeļaustrumos atrod simtiem nogalinātu cilvēku

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Damasakas pilsētā Nigērijas ziemeļaustrumos atrasti simtiem nogalinātu cilvēku, kuru nāvē, domājams, vainojams islāmistu grupējums «Boko Haram», pirmdien ziņoja vietējie iedzīvotāji un varasiestādes.

«Mirušo ķermeņi tika atrasti mājās, ielās un vēl vairāk izžuvušajā Damasakas upē,» stāstīja vietējais iedzīvotājs Kaumi Kusurs, kurš sacīja, ka upuri nedēļas nogalē apglabāti 20 masu kapos.

Mohameds Sadīks, kurš palīdzējis aprakt mirušos, teica, ka viņu varētu būt bijis ap 400, taču Borno štata valdība konkrētu bojāgājušo skaitu nenosauca, sakot, ka to varētu būt «simtiem».

Čadas un Nigēras spēki, kuri iesaistījās reģiona cīņās pret «Boko Haram», novembrī sagrābto Damasaku atkaroja 9.martā.

Čadas drošības spēki ziņoja, ka tad tika nogalināti ap 200 kaujinieku un desmit karavīri.

Masu kaps, kurā atradās ap 100 noslepkavoto, tika atrasts Damasakas tuvumā 20.martā. Vieniem bija nocirsta galva, citi bija nošauti. Tika uzskatīts, ka slepkavības izdarītas janvārī.

Kusurs sacīja, ka šoreiz atrasts krietni vairāk mirušo nekā martā un viņu vidū bijušas arī sievietes, bērni un veci cilvēki.

«Boko Haram» izraisītā vardarbība kopš 2009.gada likusi pamest dzīvesvietas apmēram pusotram miljonam cilvēku. Pēc tam, kad Nigērija un tās sabiedrotās Čada, Nigēra un Kamerūna veiksmīgi apkaroja grupējumu, sākās sarunas par bēgļu atgriešanos.

Borno štata gubernators Kašims Šetima izveidoja komiteju, kurai bija jāizvērtē iespējas atjaunot dažas pilsētas, taču viena no apakškomitejām atgriezās ar ziņām par šausminošo atradumu.

«Postījumu līmenis Damasakā ir augsts. Mēs redzējām simtiem «Boko Haram» nogalinātu cilvēku,» paziņoja apakškomitejas pārstāvis Baba Gana Mustafa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu