Lietuvas robežsargi pirmdien un otrdien lieguši iebraukšanu astoņiem Krievijas motociklistiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lietuvas robežsargi pirmdien un otrdien lieguši iebraukšanu valstī kopumā astoņiem Krievijas motociklistiem.

Pirmdien Lietuvā nav ielaisti seši motobraucēji. Trīs no viņiem Raigardas kontrolpunktā Druskininku pašvaldībā ieradušies no Baltkrievijas puses un gribējuši doties uz Krievijas Kaļiņingradas apgabalu, bet nav varējuši uzrādīt transportlīdzekļu tehniskās apskates dokumentus. Krievijas pilsoņi apgalvojuši, ka ir atceļā no motociklistu svētkiem Baltkrievijā uz savām mājām Kaļiņingradā un nepieder pie prokremliskās motociklistu bandas «Nakts vilki», kas rīko pretrunīgi vērtēto braucienu «Maskava-Berlīne» par godu tā dēvētajai Uzvaras dienai. Braucējiem, kas gribējuši šķērsot Lietuvas robežu Raigardas kontrolpunktā Druskininku pašvaldībā, bijušas Šengenas zonas vīzas.

Tikmēr Ķībartu kontrolpunktā atpakaļ uz Kaļiņingradas apgabalu pirmdien likts griezties vēl trim motociklistiem - diviem vīriešiem un vienai sievietei.

Otrdien nepieciešamo dokumentu trūkuma dēļ no Baltkrievijas puses Lietuvā nav ielaists viens Krievijas motobraucējs, kas nav noliedzis savu piederību «Nakts vilkiem». Lietuvieši arī noskaidrojuši, ka dienu iepriekš viņš divas reizes mēģinājis iebraukt Polijā.

Vēl vienam Krievijas pilsonim otrdien liegta iebraukšana Lietuvā no Kaļiņingradas apgabala puses - arī viņš nav varējis uzrādīt prasītos tehniskās apskates dokumentus.

Kā ziņots, Polija aizliegusi «Nakts vilku» braucienu savā teritorijā un pirmdien šīs valsts robežsargi Terespoles robežpunktā liedza iebraukt valstī «Nakts vilku» locekļiem. Polijas Robežapsardzības dienesta pārstāvis norādījis, ka desmit motociklisti, kas bija ieradušies no Baltkrievijas, nav atbilduši nepieciešamajiem kritērijiem, lai varētu iebraukt Polijā. Polijas premjerministre Eva Kopača un ārlietu ministrs Gžegožs Shetina šo pārbraucienu nosaukuši par provokāciju.

Polijas robežsargi brīdinājuši, ka

rūpīgas pārbaudes šai laikā gaida ne vien «Nakts vilku» pārstāvjus, bet katru, kas gribēs šķērsot Polijas robežu ar motociklu.

Prokremliskās motociklistu bandas vadonis Aleksandrs Zaldostanovs, kas pazīstams ar palamu Ķirurgs, otrdien paziņojis, ka tie brauciena dalībnieki, kuriem anulētas Šengenas vīzas, ceļu uz Eiropu neturpinās, bet pastāv iespēja, ka daļa kluba locekļu tomēr veiks ieplānoto maršrutu.

«Nakts vilku» vadonis ir Krievijas prezidenta Vladimira Putina tiešs sabiedrotais. «Nakts vilki» patrulējuši Krievijas okupētajā Krimā un tur vērsušies pret Ukrainas aktīvistiem, ar to izpelnoties Putina apbalvojumus. Klubs arī atbalstījis aicinājumus anektēt Krimu.

«Nakts vilki» ir arī viens no grupējumiem, kas uzstājas kā Kremļa inspirētās fašistiskās trieciennieku kustības «Antimaidans» dibinātājorganizācija.

Saskaņā ar sākotnējo plānu motociklisti cerēja apmeklēt Minsku, Brestu, Vroclavu, Brno, Bratislavu, Vīni, Minheni un Prāgu, bet noslēgt braucienu 9.maijā Berlīnē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu