Vispasaules krievu tautas sapulce aicina pareizticības «apvainošanu» pielīdzināt «rusofobijai»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

«Vispasaules krievu tautas sapulce» nākusi klajā ar aicinājumu Krievijas pareizticīgās baznīcas «apvainošanu» pielīdzināt «rusofobijai», vēsta radiostacija «Eho Moskvi».

Krievijas pareizticīgās baznīcas patriarha Kirila vadītās sabiedriskās organizācijas «ekspertu centrs» sagatavojis memorandu par «rusofobiju, tās formām un avotiem».

Dokumentā piesaukts krievu «genocīds» Donbasā, Rietumu mediju «augstais agresivitātes indekss» pret Krieviju un «krievu diskriminācija».

Atsevišķa nodaļa šajā memorandā veltīta «rusofobijas reliģiskajiem aspektiem». Tajā organizācijas «eksperti» norāda, ka «rusofobija» līdzinoties antisemītismam, kura mērķis ir «ebreju tautas kā vēsturiska fenomena izzušana».

«Tieši tādas pašas sekas krievu tautai nesīs atteikšanās no savām kultūras tradīcijām un reliģiskajiem svētumiem,» teikts dokumentā. Tāpēc, pēc dokumenta autoru domām,

«zaimojoša rakstura darbības pret Krievijas pareizticīgo baznīcu jāklasificē kā viena no rusofobijas un krievu tautas kultūricīda formām».

Kā piemēri šādai rīcībai piesaukta pankgrupas «Pussy Riot» akcija Kristus Pestītāja katedrālē, dažu rakstnieku, sabiedrisko darbinieku un publicistu izteikumi, kuros pareizticība dēvēta par atpalikušu reliģiju, kā arī termina «tumsonība» («mrakobesije») lietošana attiecībā uz Krievijas pareizticīgo baznīcu.

Vispasaules krievu tautas sapulce aicina «rusofobiju» nosodīt valsts un starptautiskā līmenī kā «vienu no pašām bīstamākajām ksenofobijas» formām.

Lai gan Vispasaules krievu tautas sapulce sevi dēvē par sabiedrisku organizāciju, tajā cita starpā pārstāvēti visi Krievijas valsts varas atzari, Aizsardzības ministrija un bruņotie spēki, kā arī citi drošības dienesti un iestādes. Vienlaikus šajā organizācijā darbojas arī ārvalstīs dzīvojošo krievu kopienu pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu