Foto: vai šī varētu būt visforšākā iela pasaulē?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com

Visu cieņu Jaunzēlandes Dunedinas celtniekiem un arhitektiem, jo, ja šī nav visforšākā, tad, domājams, visstāvākā iela pasaulē gan.

Boldvinas iela Dunedinā ir 360 metrus gara, un dažās vietās tās pacēlums ir pat 19 grādi. Skaidrā valodā runājot, tas nozīmē, ka uz katriem 2,86 metriem iela kļūst par metru stāvāka.

Foto: flickr.com

Tomēr drosmīga nogāzes apbūve Danidinā vērojama ne tikai Boldvinas ielā, bet arī tai kaimiņos esošajās.

Foto: flickr.com

Boldvinas ielu par stāvāko pasaulē oficiāli atzinuši Ginesa rekordu grāmatas eksperti, tomēr daudzi par to šaubās. ASV iedzīvotāji skaidro, ka, piemēram, Sanfrancisko 22. iela dažās vietās esot vēl stāvāka.

Dunedinas slavenākajā ielā bieži viesojas ekstrēmo sporta veidu pārstāvji. Vēl šo ielu cilvēki iecienījuši, lai no tās augstākā punkta izklaides nolūkos ripinātu visdažādākos priekšmetus. Piemēram, reiz tur pār nogāzi tika izmestas simtiem plastmasas bumbiņu, radot lavīnas efektu. Šo neparasto skatu, kas notika labdarības akcijas ietvaros, vērot bija ieradušies simtiem cilvēku.

Nav gan zināms, ko par sportistu un jokotāju ēverģēlībām domā ieliņas pastāvīgie iedzīvotāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu