«Nakts vilki» paziņo, ka 32 baikeru kolonna dodas uz Čehijas pilsētu Brno

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas motociklistu kluba «Nočnije volki» («Nakts vilki») pārstāvis ir šķērsojis Somijas robežu, savukārt vēl 32 baikeru kolonna pašlaik brauc uz Čehijas pilsētu Brno, sestdien paziņoja šī kluba preses dienests.

«Sestdienas rītā motobrauciena Maskava-Berlīne dalībnieks, kurš agrāk izbrauca no galvaspilsētas [Maskavas], oficiāli pārgāja [Krievijas] robežu ar Somiju,» sacīja kluba preses dienesta darbinieks.

Viņš arī sacīja, ka sestdienas pēcpusdienā 32 motociklistu kolonna, kurā ir Krievijas pilsoņi un viņiem pievienojušies baikeri no Slovākijas un Ungārijas, brauc uz Brno.

«Nakts vilku» pārstāvis arī atzīmēja, ka tuvākajā laikā tiek plānots izveidot šī kluba oficiālu kanālu vietnē «Youtube».

«Nakts vilki» bija plānojuši no 25.aprīļa līdz 9.maijam veikt braucienu no Maskavas līdz Berlīnei, tā gaitā šķērsojot Baltkrieviju, Poliju, Austriju, Čehiju, Slovākiju un Vāciju, un pa ceļam apmeklējot padomju karavīru kapus un nacisma upuru piemiņas vietas.

Vācijas drošības dienesti ir paziņojuši, ka Krievijas motociklisti nesaņems atļauju 9.maijā rīkot braucienu Berlīnē līdz Treptovas parkam, kurā atrodas memoriāls padomju karavīriem. Berlīnes policija nav saņēmusi lūgumu atļaut tāda veida akciju pilsētā, bet, ja tuvāko dienu laikā tas tiks saņemts, atbilde būs negatīva.

Vācijas iestādes arī ir anulējušas Krievijas baikeriem piešķirtās vīzas, kā iemeslu minot «nepatiesus datus» vīzu pieteikumā un «potenciālu sabiedriskās kārtības un drošības pārkāpšanas risku Vācijā» saistībā ar šo braucienu.

Pagājušajā nedēļā Polijas varas iestādes paziņoja, ka neļaus motociklistiem iebraukt valstī. Amatpersonas norādīja, ka viņu klātbūtne Polijā tiks uzskatīta par provokāciju. Polijas premjerministre Eva Kopača paziņoja, ka tāda veida brauciens ir provokācija. «Šajā lietā ir iesaistīta politiska spēle,» viņa teica.

Polijas robežsargi pirmdien neļāva iebraukt valstī desmit Krievijas motociklistiem.

Pirmdien un otrdien Lietuvas robežsargi valstī neielaida astoņus motociklistus no Krievijas saistībā ar dokumentu trūkumu. Viņi Lietuvā mēģināja iebraukt no Baltkrievijas un Krievijas Kaļiņingradas apgabala. Daži no viņiem Lietuvā mēģināja iebraukt pēc tam, kad atpakaļ uz Baltkrieviju viņiem lika doties Polijas robežsargi.

Lietuvas robežsargi otrdienas vakarā atteica iebraukšanu valstī vēl četriem Krievijas un Baltkrievijas motociklistiem, tomēr netika atklāts, vai viņi ir saistīti ar pretrunīgi vērtēto Krievijas baikeru braucienu uz Berlīni.

Somijas robežsargi otrdien pieļāva iespēju, ka Krievijas motociklistu kluba «Nakts vilki» dalībnieki pēc neielaišanas Polijā varētu mēģināt iebraukt Eiropā, šķērsojot Somijas robežu.

«Nakts vilki» ceturtdien savā blogā paziņoja, ka divām baikeru grupām, kurām Polija neļāva iebraukt, tomēr ir izdevies nokļūt Eiropā.

«Šobrīd ir izdevies izkļūt caur visiem «posteņiem» divām «Nakts vilku» grupām. Pirmā grupa šobrīd pēc Osvencimas apmeklēšanas brauc uz memoriālu Slavina kalnā Bratislavā. Tālākais viņu maršruts ved uz Brno,» bija teikts šajā paziņojumā.

Krievijas Ārlietu ministrija ir pieprasījusi paskaidrojumus no Vācijas par to, ka ceturtdien Berlīnes Šēnefeldes lidostā tika liegta iebraukšana Vācijas teritorijā trim Krievijas pilsoņiem, kas ir starpreģionalās sabiedriskās organizācijas «Krievu motociklisti» («Russkije motocikļisti») biedri, lai gan viņiem bija spēkā esošas vīzas.

Krievija pirms tam pieprasīja analoģiskus paskaidrojumus no Polijas par kluba «Nakts vilki» baikeru neielaišanu valstī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu