«Nakts vilku» pārstāvji noliek vainagu pie padomju karavīru pieminekļa Vīnē

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Divi prokremliskā Krievijas motociklistu kluba «Nakts vilki» («Nočnije volki») dalībnieki sestdien nolikuši vainagu pie pieminekļa padomju karavīriem Austrijas galvaspilsētā Vīnē, ziņoja aģentūra «Associated Press» (AP).

Tās korespondents Austrijas galvaspilsētā vēstīja, ka divi «Nakts vilku» dalībnieki, pie kuru motocikliem bijuši piestiprināti Krievijas karogi, piebraukuši pie pieminekļa, kas atrodas Vīnes centrā, un nolikuši pie tā vainagus.

Pēc Austrijas policijas ziņām, pie pieminekļa bija ieradušies apmēram 500 «Nakts vilku» atbalstītāju, no kuriem dažiem bija T-krekli ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina portretu. Vairāki turēja plakātus ar uzrakstiem «Beidziet baidīties no Krievijas» un «Mēs esam brāļi un māsas - nē karam!»

Uz vainagu nolikšanu bija ieradušies arī Krievijas vēstniecības Austrijā pārstāvji. Vēstnieks Sergejs Ņečajevs, runājot ar žurnālistiem, izteicis atzinību Austrijas varas iestādēm, kas atšķirībā no citm valstīm nav likušas šķēršļus «Nakts vilku» motociklistiem.

«Motociklisti tikai ieradās, lai pieminētu un godinātu kritušos karavīrus, kuri zaudēja dzīvības, atbrīvojot Austriju,» AP citē Krievijas vēstnieka teikto.

Austrijas policijas pārstāvis pastāstīja, ka «Nakts vilku» motociklistus, kas Vīnē ieradušies no netālās Slovākijas galvaspilsētas Bratislavas, pavadījis Austrijas policijas eskorts.

Ziņu aģentūra «RIA-Novosti» vēsta, ka sestdien «Nakts vilki» sestdien arī nolikuši vainagus pie memoriāla padomju karavīriem Slavina kalnā Bratislavā.

«Nakts vilku» motociklisti sestdien arī apmeklējuši Čehijas pilsētu Brno.

«Nakts vilki» bija plānojuši no 25.aprīļa līdz 9.maijam veikt braucienu no Maskavas līdz Berlīnei, tā gaitā šķērsojot Baltkrieviju, Poliju, Austriju, Čehiju, Slovākiju un Vāciju, un pa ceļam apmeklējot padomju karavīru kapus un nacisma upuru piemiņas vietas.

Vācijas drošības dienesti ir paziņojuši, ka Krievijas motociklisti nesaņems atļauju 9.maijā rīkot braucienu Berlīnē līdz Treptovas parkam, kurā atrodas memoriāls padomju karavīriem. Vācijas iestādes arī ir anulējušas Krievijas baikeriem piešķirtās vīzas, kā iemeslu minot «nepatiesus datus» vīzu pieteikumā un «potenciālu sabiedriskās kārtības un drošības pārkāpšanas risku Vācijā» saistībā ar šo braucienu.

Arī Polijas varas iestādes paziņoja, ka neļaus motociklistiem iebraukt valstī. Amatpersonas norādīja, ka viņu klātbūtne Polijā tiks uzskatīta par provokāciju. Polijas robežsargi pirmdien neļāva iebraukt valstī desmit Krievijas motociklistiem.

Pirmdien un otrdien Lietuvas robežsargi valstī neielaida astoņus motociklistus no Krievijas saistībā ar dokumentu trūkumu. Viņi Lietuvā mēģināja iebraukt no Baltkrievijas un Krievijas Kaļiņingradas apgabala. Daži no viņiem Lietuvā mēģināja iebraukt pēc tam, kad atpakaļ uz Baltkrieviju viņiem lika doties Polijas robežsargi.

Lietuvas robežsargi otrdienas vakarā atteica iebraukšanu valstī vēl četriem Krievijas un Baltkrievijas motociklistiem, tomēr netika atklāts, vai viņi ir saistīti ar pretrunīgi vērtēto Krievijas baikeru braucienu uz Berlīni.

«Nakts vilki» ceturtdien savā blogā paziņoja, ka divām baikeru grupām, kurām Polija neļāva iebraukt, tomēr ir izdevies nokļūt Eiropā.

Krievijas Ārlietu ministrija ir pieprasījusi paskaidrojumus no Vācijas par to, ka ceturtdien Berlīnes Šēnefeldes lidostā tika liegta iebraukšana Vācijas teritorijā trim Krievijas pilsoņiem, kas ir starpreģionalās sabiedriskās organizācijas «Krievu motociklisti» («Russkije motocikļisti») biedri, lai gan viņiem bija spēkā esošas vīzas.

Krievija pirms tam pieprasīja analoģiskus paskaidrojumus no Polijas par kluba «Nakts vilki» baikeru neielaišanu valstī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu