Neliela «Nakts vilku» grupiņa ieradusies Vācijā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Neliela grupiņa Krievijas prokremliskā motociklistu kluba «Nakts vilki» baikeru svētdien šķērsojuši Vācijas robežu, apliecinājusi policija.

Kā izdevumam «Muenchner Merkur» sacījis Bādreihenhalles pilsētiņas policijas pārstāvis, grupā bijuši aptuveni desmit cilvēku. Pēc Krievijas amatpersonu teiktā, viņu nākamais mērķis esot Minhene.

Jau ziņots, ka motociklisti devušies pretrunīgi vērtētā braucienā «Maskava-Berlīne» par godu tā dēvētajai Uzvaras dienai. Ceļā uz Berlīni viņi bija iecerējuši šķērsot Baltkrievijas, Polijas, Slovākijas un Austrijas teritoriju, bet Polija liedza viņiem iebraukt savā teritorijā un arī Lietuva šajās dienās neļāva krievu motociklistiem šķērsot savas robežas. Vācija daļai grupas anulēja vīzas un vismaz trim cilvēkiem likusi griezties atpakaļ no Berlīnes Šēnefeldes lidostas. Krievija par to pieprasījusi Vācijas valdībai paskaidrojumus.

Tomēr ceturtdien tika ziņots par krievu motociklistu ierašanos Čehijā, bet vēlāk viņi caur Slovākiju ieradās Austrijā. Sestdien Vīnē viņus esot sagaidījuši aptuveni 500 cilvēki - gan atbalstītāji, gan ziņkārīgie.

Pēc Austrijas ziņu aģentūras APA informācijas, ierodoties no Slovākijas, grupā bijuši tikai divi Krievijas pilsoņi un 20 viņu atbalstītāji. Kopā ar Krievijas vēstnieku viņi nolikuši vainagu pie Sarkanās armijas karavīru pieminekļa Vīnē.

«Nakts vilku» vadonis Aleksandrs Zaldostanovs ir Krievijas prezidenta Vladimira Putina tiešs sabiedrotais. «Nakts vilki» patrulējuši Krievijas okupētajā Krimā un tur vērsušies pret Ukrainas aktīvistiem, ar to izpelnoties Putina apbalvojumus. Klubs arī atbalstījis aicinājumus anektēt Krimu.

«Nakts vilki» ir arī viens no grupējumiem, kas uzstājas kā Kremļa inspirētās fašistiskās trieciennieku kustības «Antimaidans» dibinātājorganizācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu