ASV pie Muhameda karikatūru konkursa ēkas nošauti divi uzbrucēji

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LARRY W. SMITH / EPA

Divi cilvēki, kas netālu no Dalasas, ASV Teksasas štatā, svētdien bija sākuši šaut pie ēkas, kurā notika musulmaņu pravieša Muhameda karikatūru konkurss, nogalināti, paziņoja policija. Arī viens policists apšaudē ievainots. Pēc incidenta visu rajonu ielenkusi policija.

Amerikas Brīvības aizsardzības iniciatīvas (AFDI) organizētajā pasākumā piedalījās arī Nīderlandes politiķis pazīstamais Rietumu islamizācijas pretinieks Gērts Vilderss.

«Esmu šokēts. Es tikko pusstundu runāju par karikatūrām, islāmu un vārda brīvību un nupat pametu pasākuma norises vietu,» e-pastā ziņu aģentūrai AFP apliecināja politiķis. «Tas ir uzbrukums mūsu visu brīvībai,» viņš piebilda, norādot, ka ir drošībā kopā ar policiju.

Divi cilvēki Gārlendā, netālu no Dallasas, piebraukuši pie konferenču centra un sākuši šaut uz apsargu.

«Gārlendas policija atklāja uguni uz bruņotajiem noziedzniekiem, viņi abi tika sašauti un nogalināti,» teikts Gārlendas pilsētas paziņojumā. Ievainotā apsarga dzīvībai briesmas nedraud, apliecināja likumsargi.

Policijai ir aizdomas, ka šāvēju automašīnā varētu atrasties sprāgstvielas, tāpēc uz incidenta vietu izsaukti spridzekļu neitralizēšanas speciālisti.

Karikatūru konkursā, kas tika dēvēts par «vārda brīvības» notikumu, AFDI uzvarētājam piedāvājusi 10 000 dolāru balvu.

AFDI līdzdibinātāja un politiskā aktīviste Pamela Gellere uzbrukumu nodēvējusi par «karu pret vārda brīvību».

«Ko mēs darīsim? Vai mēs padosimies šiem monstriem,» viņa vaicāja savā tīmekļa vietnē.» Karš ir šeit.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu