Polijas prezidents: Parāde Sarkanajā laukumā ir nemierīgās pasaules simbols

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Maskavas Sarkanajā laukumā 9.maijā plānotā «uzvaras parāde» ir nestabilās un nemierīgās pasaules simbols, uzrunā Varšavā par godu Konstitūcijas dienai sacīja Polijas prezidents Broņislavs Komorovskis.

Polijai ir jāgūst mācības no vēstures, un tā nedrīkst slīgt ilūzijās, ka republikai nekas nedraud, brīdināja prezidents.

«Jo pavisam drīz - 9.maijā - Sarkanais laukums Maskavā atkal kļūs par bruņutanku laukumu. Tur atkal spēku demonstrēs tās divīzijas, kas nesen visas pasaules un Polijas acu priekšā uzbruka kaimiņvalstij Ukrainai. Sen militārs konflikts nav bijis tik tuvu Polijas robežām, kā tas ir tagad,» uzsvēra Komorovskis.

«Ir jāatceras, ka ar šo militāro demonstrāciju, spēka demonstrāciju runa nav par vēsturi, bet par mūsdienām un nākotni. Tāds ir šodienas nestabilās un nemierīgās pasaules tēls. Un šādos apstākļos mums ir jābūvē mūsu Polijas drošība,» norādīja prezidents.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Ukrainas Ārlietu ministrijas pārstāvis Jevhens Perebijnis aprīļa beigās paziņoja, ka Krievija nav izpildījusi nevienu Minskas vienošanās punktu.

Krievija palielina savu militāro klātbūtni Ukrainā un spēku izvešanas vietā turpina iesūtīt jaunas Krievijas armijas vienības un ieročus, norādīja amatpersona.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu