Policija: Vācijā iebraukušie krievu baikeri nav «Nakts vilku» bandas biedri

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS

Vācijā iebraukušie krievu baikeri nav prokremliskās motociklistu bandas «Nakts vilki» biedri, pirmdien paziņoja Vācijas federālā policija.

Neviens no desmit cilvēkiem, kas svētdien no Austrijas iebrauca Vācijā, nav «Nakts vilku» biedrs, apliecināja likumsargu pārstāvis sakariem ar presi.

Tie ir kluba biedru radinieki un simpatizētāji, un viņiem visiem ir bijuši vajadzīgie dokumenti, lai ieceļotu Vācijā.

Kāda sieviete, kas arī esot saistīta ar «Nakts vilkiem», svētdien ieradusies Minhenes lidostā, un arī viņai ļauts ieceļot valstī.

Kā norādīts «Nakts vilku» oficiālajā blogā, daži kluba organizētā brauciena dalībnieki turpina ceļu Vācijā pēc tam, kad viņus pirms Minhenes svētdien uz neilgu laiku policija aizturēja dokumentu pārbaudei.

«Atlaist atlaida, bet turpina sekot,» teikts blogā. Tiesa gan, nav skaidrības par to, cik liela ir pa Vāciju braucošā Krievijas baikeru komanda.

Austrijas ziņu aģentūra APA iepriekš vēstīja, ka no Slovākijas Austrijā iebraukušajā «Nakts vilku» komandā bijuši tikai divi Krievijas pilsoņi un aptuveni 20 cilvēki, kas viņiem simpatizē.

Apkopojot Krievijas mediju un «Nakts vilku» bloga informāciju, jāsecina, ka «baikeru kolonnā» ir viens motocikls, ar kuru turklāt brauc Austrijas pilsonis, savā blogā radio «Eho Moskvi» tīmekļa vietnē skaidro rakstnieks un blogeris Alekss Ekslers.

Krievijas mediji svētdien izplatīja informāciju, ka pirms Minhenes policija aizturējusi «baikeru kolonnu», kurā bijuši četri transporta līdzekļi, arī divas automašīnas ar Krievijas diplomātiem.

Savukārt «Nakts vilki» savā blogā atklājuši, ka kolonnā bijis viens pavadošais auto un motocikls, ar kuru braucis Austrijas pilsonis.

«Tas ir, es pareizi saprotu, ka «Nakts vilku» «baikeru kolonnā» bija viens motocikls ar Austrijas pilsoni, pāris automobiļu ar diplomātiem un vēl viens nenoskaidrots transporta līdzeklis, nezinu, iespējams, skrejritenis,» bloga ierakstā ironizē rakstnieks.

Atbilstoši sākotnējam plānam motociklisti braucienā par godu «lielās uzvaras» gadadienai cerēja apmeklēt Minsku, Brestu, Vroclavu, Brno, Bratislavu, Vīni, Minheni un Prāgu, bet noslēgt braucienu 9.maijā Berlīnē.

Kaut arī Polijā un Lietuvā viņiem iebraukšana tika liegta, ceturtdien «Nakts vilku» pārstāvji uzradās Čehijā, bet no turienes tālāk devās uz Slovākiju un Austriju.

«Nakts vilki» patrulējuši Krievijas okupētajā Krimā un tur vērsušies pret Ukrainas aktīvistiem, ar to izpelnoties Putina apbalvojumus. Klubs arī atbalstījis aicinājumus anektēt Krimu.

«Nakts vilki» ir arī viens no grupējumiem, kas uzstājas kā Kremļa inspirētās fašistiskās trieciennieku kustības «Antimaidans» dibinātājorganizācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu