Vilcienu mašīnisti Vācijā sāk nedēļu ilgu streiku

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vilcienu mašīnisti Vācijā otrdien sāk nedēļu ilgu streiku, turpinot dzelzceļa uzņēmumam «Deutsche Bahn» pieprasīt algu paaugstinājumu.

Kravu vilcienu satiksmē mašīnisti sāka streikot jau pirmdienas pēcpusdienā, bet šodien viņiem pievienosies arī mašīnisti pasažieru vilcienu satiksmē, kurus arodbiedrība GDL aicinājusi streikot no otrdienas plkst.2 (plkst.3 pēc Latvijas laika) līdz sestdienai plkst.9 (plkst.10 pēc Latvijas laika).

«Deutsche Bahn» šo streiku jau nodēvējis par pilnībā nepiemērotu un pārspīlētu, uzsverot, ka tas būtiski ietekmēs ne tikai dzelzceļa satiksmi un uzņēmuma darbiniekus, bet Vācijas ekonomiku kopumā.

Vilcienu mašīnisti iepriekšējo streiku rīkoja pagājušajā mēnesī, kad 43 stundu ilga streika dēļ Vācijā tika atceltas divas trešdaļas garo distanču vilcienu reisu.

Arodbiedrība un «Deutsche Bahn» vaino viena otru par nespēju panākt vienošanos.

Jau pērn nespēja panākt vienošanos starp mašīnistiem un «Deutsche Bahn» noveda pie vairākiem streikiem, kas ietekmēja 5,5 miljonus cilvēku un radīja vairāk nekā 150 miljonu eiro lielus zaudējumus.

GDL pieprasa algu paaugstināšanu par pieciem procentiem un darba nedēļas saīsināšanu par stundu. Arodbiedrība pieprasa arī tiesības sarunās pārstāvēt visus darbiniekus, kas apkalpo vilcienus, nevis tikai mašīnistus un lokomotīvju apkopes inženierus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu