Nepālas zemestrīces upuru skaits pārsniedzis 7500

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nepālā pēc 25.aprīlī notikušās postošās zemestrīces atrasti 7557 bojāgājušie, bet ievainoto skaits pārsniedzis 14 500, otrdien paziņojušas Nepālas varasiestādes.

Tomēr valdība brīdinājusi, ka patiesais upuru skaits var izrādīties daudz lielāks, ņemot vērā, ka glābējiem vēl nav izdevies sasniegt attālākos ciemus.

Glābšanas darbos iesaistīti un palīdzību cietušajiem sniedz vairāk nekā 131 500 Nepālas karavīru un policistu un vairāk nekā 100 ārvalstu glābšanas dienestu vienību, liecina Nepālas valdības sniegtā informācija.

Foto: AFP/LETA

Valdība ir noraidījusi izskanējušos pārmetumus gausumā zemestrīces seku likvidēšanā un palīdzības sniegšanā un likusi noprast, ka, neskatoties uz grūtībām, situācija tiek kontrolēta.

«Visi cenšas atgriezties normālā dzīvē, un visa mūsu valdības mašinērija darbojas, lai gādātu, ka palīdzība tiks sniegta tik ilgi, kamēr cilvēki to gribēs un tā būs nepieciešama. Mēs cenšamies, cik spējam,» ziņu aģentūrai AFP norādīja Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis.

Nepālas kaimiņvalstīs - Indijā un Ķīnā - 25.aprīļa zemestrīce prasījusi vairāk nekā 100 cilvēku dzīvības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu