Merkele Maskavā varētu tikties ar Krievijas opozīcijas līderiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas kanclere Angela Merkele vizītes laikā Maskavā 10.maijā varētu tikties ar Krievijas opozīcijas līderiem, vēsta laikraksts «Izvestija».

Izdevums ziņo, ka opozīcija lūgs Merkeli pastiprināt sankcijas pret atsevišķām Krievijas personām.

«Mēs plānojam lūgt neatcelt sankcijas pret Krieviju. Jā, tā ir Krievijas ekonomikas destabilizācija, bet no mūsu viedokļa tas ir viens no virzītājspēkiem, lai mainītu varu. Mēs arī uzskatām, ka nepieciešams pastiprināt sankcijas pret konkrētām valsts personām. Sankcijas pret Krieviju nevajag mīkstināt, kā to pieprasa vairākas Eiropas Savienības (ES) valstis. Jā, krieviem būs sliktāk jaunu sankciju dēļ, bet mērķis attaisno līdzekļus,» laikraksts citē kādu opozīcijas biedru, kura vārds nav minēts.

Konkrēts gaidāmās tikšanās laiks pagaidām nav zināms, datums un vieta pagaidām tiek noskaidroti.

«Tikšanās varētu notikt 11.maijā, ja Merkeles vizīte turpināsies divas dienas. Pagaidām no vācu puses pilnīgu apstiprinājumu neesam saņēmuši,» laikrakstam «Izvestija» stāstījis opozīcijas līderiem tuvs avots.

Ja tikšanās notiks, tajā piedalīsies Kasjanova-Navaļnija bloka pārstāvis vai kāds no citu opozīcijas partiju līderiem, raksta izdevums.

Merkele paziņojusi, ka ieradīsies vizītē Maskavā 10.maijā.

Līdzīgi kā lielākā daļa rietumvalstu līderu viņa nebrauks uz Maskavu 9.maijā, lai vērotu armijas parādi. Tomēr 29.aprīlī Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pavēstīja, ka Merkele 10.maijā ieradīsies uz pārrunām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu