Kijeva: Separātisti 9.maijā Doņeckā gatavo asiņainu provokāciju

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atbilstoši Ukrainas izlūkdienesta datiem teroristu vadoņi 9.maijā Doņeckā ieplānojuši vērienīgu asiņainu provokāciju, otrdien pavēstīja prezidenta administrācijas pārstāvis pretterorisma operācijas jautājumos Andrijs Lisenko.

«Atbilstoši izlūkdienesta datiem nelikumīgo bruņoto formējumu līderi Uzvaras dienā, 9.maijā, gatavo vērienīgu asiņainu provokāciju. Kaujinieki grasās Doņeckā apšaut mierīgu demonstrāciju,» viņš sacīja.

Ienaidnieks šā terorakta sarīkošanā savlaicīgi apsūdzēs pretterorisma operācijas spēkus un izmantos to kā ieganstu plašam uzbrukumam Ukrainas spēku pozīcijām Širokinē, Peskos un Staničnoluhanskē, norādīja Lisenko.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalā Ukrainas austrumos.

Ukrainas Ārlietu ministrijas pārstāvis Jevhens Perebijnis aprīļa beigās paziņoja, ka Krievija nav izpildījusi nevienu Minskas vienošanās punktu.

Krievija palielina savu militāro klātbūtni Ukrainā un spēku izvešanas vietā turpina iesūtīt jaunas Krievijas armijas vienības un ieročus, norādīja amatpersona.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu