Lai novērstu badu, Zimbabve importēs 700 000 tonnu kukurūzas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Zimbabve plāno importēt 700 000 tonnu kukurūzas, lai novērstu badu pēc tam, kad valsts ikgadējā kukurūzas raža samazinājas gandrīz par pusi lietus trūkuma dēļ, otrdien informēja Zimbabves nacionālā televīzija.

«Galīgai kukurūzas novērtējums liecina, ka valsts kukurūzas produkcijas apjoms samazinājas par 49%, tādēļ ir nepieciešams importēt vairāk,» vēstīja Zimbabves televīzija, citējot lauksaimniecības ministru Džozefu Madi.

Ministrs norādīja, ka liela daļa kukurūzas ražas ir zaudēta nelabvēlīgas lietus sezonas dēļ.

Šobrīd nav skaidrs, no kurienes kukurūza tiks importēta, bet iepriekš Zimbabve to ir iepirkusi kaimiņvalstīs Dienvidāfrikā un Zambijā.

Tas vēl vēl vairāk sarežģīs situāciju valsts valdībai, kurai ir grūtības izmaksāt algas sabiedriskajā sektora strādājošajiem.

ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācija lēš, ka Zimbabvei gadā ir nepieciešami 1,8 miljoni tonnu kukurūzas, lai pabarotu savus iedzīvotājus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu