ASV izsludina miljoniem dolāru atlīdzību par «Islāma valsts» līderiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV izsludina miljoniem ASV dolāru (miljoniem latu) atlīdzību par četriem džihādistu grupējuma «Islāma valsts» līderiem, paziņoja ASV Valsts departaments.

Valsts departamenta otrdien publicētā paziņojumā četru šā grupējuma līderu vārdi ir pievienoti ASV meklēto cilvēku sarakstam, par kuriem izsludināta atlīdzība programmas «Atlīdzības par taisnīgumu» («Rewards for Justice Program») ietvaros.

Vislielākā atlīdzība - septiņi miljoni dolāru (6,25 miljoni eiro) - ir izsludināta par Abdelrahmanu Mustafu al Kaduli, kas pērnā gada maijā tika atzīts par globālu teroristu, pret kuru ir vērstas ASV Finanšu ministrijas sankcijas.

Valsts departaments uzskata, ka Abdelrahmans Mustafa al Kaduli ir bijis nogalinātā «Al Qaeda» Irākas filiāles vadītāja Abu Musaba al Zarkavi vietnieks, bet pēc atbrīvošanas no Irākas cietuma 2012.gadā aizbraucis uz Sīriju, lai pievienotos «Islāma valstij».

ASV Finanšu ministrija ir minējusi Kaduli kā irākieti, kas dzimis 1957. vai 1959. gadā Mosulas pilsētā.

Piecu miljonu dolāru (4,5 miljonu eiro) atlīdzība tiek piedāvāta par informāciju, kas ļautu nogalināt vai sagūstīt sīriešu kaujinieku Abu Mohammedu al Adnani, kura īstais vārds ir Taha Sobhi Falaha un kurš ir apmēram 38 gadus vecs.

Valsts departamenta paziņojumā viņš minēts kā «Islāma valsts» preses sekretārs, kurš bieži aicinājis veikt uzbrukumus pret ASV.

Piecu miljonu dolāru (4,5 miljonu eiro) atlīdzība tiek solīta arī par 29 gadus vecu gruzīnu Tarhanu Batirašvili, kurš ir pazīstamāks ar arābu segvārdu Omars al Šišani. Viņš tiek apsūdzēts cietuma pārraudzīšanā, kurā tiek turēti vairāki par ķīlniekiem saņemti ārzemnieki, pie Sīrijas pilsētas Rakas.

Trīs miljonu dolāru (2,7 miljonu eiro) atlīdzība izsludināta par 33 gadus vecu tunisieti Tariku bin al Taharu bin al Falihu al Avni al Harzi. Viņš Persijas līča valstīs vācis līdzekļus «Islāma valstij», bet vēlāk bijis karalauka komandieris Sīrijā un vadījis spridzinātāju pašnāvnieku vienību.

Par «Islāma valsts» vadītāju irākieti Abu Bakru al Bagdadi ASV jau agrāk izsludināja 10 miljonu dolāru (deviņu miljonu eiro) atlīdzību saskaņā ar minēto programmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu