«Nakts vilki» plāno tiesāties ar Vāciju par vīzu anulēšanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas motociklistu klubs «Nakts vilki» («Nočnije volki») plāno tiesāties ar Vāciju par tā dalībniekiem piešķirto vīzu anulēšanu, teikts kluba vadītāja Aleksandra Zaldostanova paziņojumā, par kuru informēja Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN.

Zaldostanovs Krievijas izdevumam «Izvestija» paziņoja, ka «Nakts vilki» kopā ar saviem «Eiropas kolēģiem» tuvākajās dienās iesniegs prasību Vācijas tiesā, apstrīdot kancleres Angelas Merkeles federālās valdības lēmumu par vīzu anulēšanu.

Viņš atzīmēja, ka klubs jau ir nolīdzis vācu advokātu, kas pārstāvēs tā intereses tiesā.

Jau ziņots, ka «Nakts vilki» bija plānojuši no 25.aprīļa līdz 9.maijam veikt braucienu no Maskavas līdz Berlīnei, tā gaitā šķērsojot Baltkrieviju, Poliju, Austriju, Čehiju, Slovākiju un Vāciju un pa ceļam apmeklējot padomju karavīru kapus un nacisma upuru piemiņas vietas.

Vācijas drošības dienesti ir paziņojuši, ka Krievijas motociklisti nesaņems atļauju 9.maijā rīkot braucienu Berlīnē līdz Treptovas parkam, kurā atrodas memoriāls padomju karavīriem. Vācijas iestādes arī ir anulējušas Krievijas baikeriem piešķirtās vīzas, kā iemeslu minot «nepatiesus datus» vīzu pieteikumā un «potenciālu sabiedriskās kārtības un drošības pārkāpšanas risku Vācijā» saistībā ar šo braucienu.

Arī Polijas varas iestādes paziņoja, ka neļaus motociklistiem iebraukt valstī. Amatpersonas norādīja, ka viņu klātbūtne Polijā tiks uzskatīta par provokāciju. Polijas robežsargi 27.aprīlī neļāva iebraukt valstī desmit Krievijas motociklistiem.

27. un 28. aprīlī Lietuvas robežsargi valstī neielaida astoņus motociklistus no Krievijas saistībā ar dokumentu trūkumu. Viņi Lietuvā mēģināja iebraukt no Baltkrievijas un Krievijas Kaļiņingradas apgabala. Daži no viņiem Lietuvā mēģināja iebraukt pēc tam, kad atpakaļ uz Baltkrieviju viņiem lika doties Polijas robežsargi.

Lietuvas robežsargi 28.aprīļa vakarā atteica iebraukšanu valstī vēl četriem Krievijas un Baltkrievijas motociklistiem, tomēr netika atklāts, vai viņi ir saistīti ar pretrunīgi vērtēto Krievijas baikeru braucienu uz Berlīni.

Polijas un Čehijas vadītāji ir nosaukuši «Nakts vilku» plānoto braucienu par provokāciju. Čehijas varas iestādes turpina meklēt iespējas sarežģīt šā kluba dalībnieku braucienu pa valsts teritoriju, ziņoja UNIAN.

Krievijas Ārlietu ministrija ir pieprasījusi paskaidrojumus no Vācijas par to, ka 30.aprīlī Berlīnes Šēnefeldes lidostā tika liegta iebraukšana Vācijas teritorijā trim Krievijas pilsoņiem, kas ir starpreģionālās sabiedriskās organizācijas «Krievu motociklisti» («Russkije motocikļisti») biedri, lai gan viņiem bija spēkā esošas vīzas.

Krievija pirms tam pieprasīja analoģiskus paskaidrojumus no Polijas par kluba «Nakts vilki» baikeru neielaišanu valstī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu