Pilots Lubics jau iepriekš izmēģinājis augstuma strauju pazemināšanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas aviosabiedrības «Germanwings» lidmašīnas katastrofas izraisītājs, tās otrais pilots Andreass Lubics jau pirms tam citā reisā bija izmēģinājis lidojuma augstuma tīšu strauju pazemināšanu, trešdien ziņoja Vācijas laikraksts «Bild».

Atsaucoties uz ziņu avotiem, kas ir tuvi 24.martā Francijas Alpos notikušās katastrofas izmeklēšanai, laikraksts ziņoja, ka Lubics iepriekš veiktā reisā no Diseldorfas uz Barselonu bija izmēģinājis «kontrolētu, mirkli ilgu augstuma pazemināšanu, kurai nebija nekāda aeronautiska iemesla».

Izmeklētāji to konstatēja pēc lidmašīnas «melnās kastes» ar lidojuma datu ierakstiem rūpīgas izpētes, vēstīja «Bild».

Andreass Lubics

Francijas varas iestādes plāno trešdien publicēt starpziņojumu par katastrofas izmeklēšanas rezultātiem.

Jau ziņots, ka Vācijas nacionālās aviokompānijas «Lufthansa» zemo cenu meitsabiedrības «Germanwings» Barselonas-Diseldorfas reisa lidmašīna 24.martā nogāzās Francijas Alpos un visi 150 cilvēki, kas atradās lidmašīnā, gāja bojā.

Izmeklētāji uzskata, ka katastrofu apzināti izraisīja lidmašīnas otrais pilots Andreass Lubics, tīši pazeminot lidojuma augstumu un palielinot lidmašīnas ātrumu. Pēc katastrofas kļuva zināms, ka Lubicam bijušas pašnāvnieciskas tendences un ka 2009.gadā viņš informējis «Lufthansa», ka ārstējies no depresijas.

Ārsti pēdējā laikā nebija konstatējuši pazīmes, ka Lubics plāno sev vai citiem nodarīt pāri, bet viņš ārstējās pie neirologiem un psihiatriem, kas viņam bija izrakstījuši slimības lapas, tostarp par liktenīgā lidojuma dienu. Policija viņa dzīvesvietā atrada saplēstas slimības lapas, kas liecina, ka viņš slēpis savas psihiskās veselības problēmas no aviokompānijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu