Lietuvas prezidente: pamiers Ukrainas austrumos vairs nav spēkā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite paziņojusi, ka Minskā panāktās vienošanās par pamieru Ukrainas austrumos, kur valdības spēki jau gadu cīnās pret prokrieviskajiem separātistiem, vairs nav spēkā.

«Pamiers vairs nepastāv,» Grībauskaite teikusi intervijā ziņu aģentūrai «Reuters».

«Situācija, protams, mainās ik dienu, tomēr mēs paļaujamies uz NATO informāciju, un NATO informācija ir tāda, ka patiešām Minskas vienošanās ir beigusies,» viņa sacīja intervijā Viļņā.

Krievijas atbalstītie separātisti un Ukrainas valdība Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā 12.februārī panāca pamiera vienošanos, tomēr sadursmes pilnībā tā arī netika pārtrauktas.

Ukrainas centrālā valdība un Rietumvalstis apsūdz Krieviju par munīcijas un karavīru sūtīšanu uz Ukrainas austrumiem, lai palīdzētu separātistiem.

Krievija tādas apsūdzības ir noliegusi, sakot, ka Rietumvalstis pērn organizēja Ukrainas prokrieviskā prezidenta Viktora Janukoviča gāšanu.

Karš Ukrainas austrumos ir prasījis vairāk nekā 6000 cilvēku dzīvības, liecina Apvienoto Nāciju Organizācijas informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu