Vācijā aiztur četrus cilvēkus par plāniem uzbrukt musulmaņiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas varas iestādes ir aizturējušas četrus cilvēkus, kas tiek apsūdzēti labējo ekstrēmistu grupējuma dibināšanā, lai uzbruktu mošejām un patvēruma meklētāju mājokļiem, trešdien paziņoja federālā prokuratūra.

Īpašo uzdevumu vienība, veicot reidus valsts mērogā, ir aizturējusi trīs vīriešus un vienu sievieti no grupējuma «Vecās skolas biedrība», kā arī konfiscējusi sprāgstvielas. Apmēram 250 izmeklētāji veica kratīšanas mājokļos Saksijā un vēl četrās federālajās zemēs.

Prokuratūras pārstāvji uzskata, ka grupējums plānojis uzbrukt patvēruma meklētāju mājokļiem, mošejām un pazīstamiem islāma ekstrēmistu salāfistu kopienas pārstāvjiem Vācijā.

Aizturētie Andreass H., Markuss V., Denīze Vanesa G. un Olafs O. tiek apsūdzēti grupējuma dibināšanā un sprāgstvielu sagādāšanā šiem uzbrukumiem. Andreass H. bijis šā grupējuma vadītājs, bet Markuss V. - viņa vietnieks.

Prokurori vēl mēģina noskaidrot, vai grupējumam bijuši konkrētu uzbrukumu plāni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu