Krievijas vēstniecība Vašingtonā apjozta ar dzeloņdrātīm

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vašingtonā virs Krievijas vēstniecības kompleksa teritorijas žoga nule kā uzmontētas dzeloņdrātis, trešdien vēsta laikraksts «The Washington Post», norādot, ka jaunievedums izraisījis vietējo iedzīvotāju mulsumu un nepatiku.

Vēstniecības komplekss atrodas greznā un zaļā rajonā Vašingtonas ziemeļaustrumos netālu no Nacionālās katedrāles. Jau līdz šim vēstniecība tika nopietni apsargāta, un to no visām pusēm ieskāva augsts metāla žogs. Tomēr pēdējo pāris nedēļu laikā virs tā parādījušās arī dzeloņdrātis.

Tas, ka mierīgajā rajonā parādījušies dzeloņdrāšu asmeņi, ir «šokējoši», laikrakstam atzina vietējā iedzīvotāja Džoisa Vinslova.

«Mēs zinām, ka attiecības Savienoto Valstu un Krievijas starpā ir saspringtas, bet kāpēc tagad? Ukrainu atbalstošo aktīvistu draudi? Propagandai, ko parādīt krieviem dzimtenē? Lai paglābtos no vāverēm? Paranoja,» vaicā laikraksts.

Uz jautājumiem par dzeloņdrāšu uzstādīšanas iemesliem vēstniecības preses dienests atbildes nesniedz.

Varbūt vēstniecība ņēmusi paraugu no Baltā nama? Tā žogā tiks pieliktas papildu smailes, lai labāk pasargātos no cilvēkiem, kas varētu mēģināt lekt tam pāri, min laikraksts.

«Protams, arī jaunās [Baltā nama] smailes veidotas tā, lai izskatītos glīti. Šai krievu sētai ir tieši tāda pati estētiskā pievilcība kā kaut kādai Ņūdžersijas autokapsētai,» rezumē laikraksts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu