Porošenko: Donbasā atrodas 40 000 kaujinieku

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Donbasā šobrīd atrodas 40 000 nelikumīgo bruņoto formējumu kaujinieku, kas turpina saņemt materiālo palīdzību, arī ieročus un militāro tehniku, no Krievijas, trešdien paziņoja Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

«Pretinieka summārais grupējums, ņemot vērā nelikumīgo bruņoto formējumu kaujiniekus, ir vairāk nekā 40 000 cilvēku, bet Krievijas militārajā grupējumā valsts robežas tuvumā ir vairāk nekā 50 000 karavīru, un tas ir teju divas reizes vairāk nekā 2014.gada jūlijā,» Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sēdē, runājot par papildu pasākumiem, kas jānodrošina valsts aizsardzības spēju stiprināšanai, sacīja prezidents.

""Rosvojentorg" [Krievijas Aizsardzības ministrijas tirdzniecības pārvalde] turpina kaujiniekiem regulāri piegādāt ieročus un militāro tehniku, munīciju, citas nepieciešamās lietas un degvielu. Ierocis, kas karājas pie sienas, agri vai vēlu izšaus. Šis noteikums attiecas ne tikai uz parasto teātri, bet arī uz karadarbības teātri, norādīja Porošenko.

Kopš Krievijas līderi pērn februārī un martā taisnojās, ka Krimas iedzīvotāji Krievijas armijas uniformas un bruņojumu «iegādājušies parastā «vojentorga» veikalā», ar šo vārdu bieži vien tiek apzīmēts viss Krievijas militārais atbalsts bruņotajiem formējumiem, kas cīnās pret Ukrainas valdību.

Porošenko uzsvēra, ka ir jāstrādā pie aizsardzības spēju stiprināšanas un modernu Ukrainas Bruņoto spēku izveidošanas.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Ukrainas Ārlietu ministrijas pārstāvis Jevhens Perebijnis aprīļa beigās paziņoja, ka Krievija nav izpildījusi nevienu Minskas vienošanās punktu.

Krievija palielina savu militāro klātbūtni Ukrainā un spēku izvešanas vietā turpina iesūtīt jaunas Krievijas armijas vienības un ieročus, norādīja amatpersona.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu