«Nakts vilki» apstiprina, ka saņēmuši miljoniem rubļu no Krievijas budžeta

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas motociklistu klubs «Nakts vilki» («Nočnije volki») ir apstiprinājis, ka tam no Krievijas valsts budžeta ir piešķirti 56 miljoni rubļu (998 tūkstoši eiro), par ko bija paziņojis Krievijas opozīcijas aktīvists Aleksejs Navaļnijs, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN.

Kluba vadītājs Aleksandrs Zaldostanovs ar iesauku «Ķirurgs» savā intervijā šī kluba interneta vietnē sacīja, ka «Nakts vilki» tiešām ieguvuši vairākus grantus no valsts budžeta, bet uzsvēra, ka tas noticis atklāti un caurskatāmi.

«Runājot par summām,

teikšu tieši - nepietiekami daudz piešķir, vajag vairāk,»

viņš piebilda.

Zaldostanovs uzsvēra, ka pirms valdības grantu iegūšanas klubs 25 gadus pastāvējis bez jebkādas līdzekļu piešķiršanas no valsts puses.

Navaļnijs otrdien publicēja pētījumu par «Nakts vilku» iegūtiem grantiem no valsts budžeta. No šī pētījuma izriet, ka

pēdējos divos gados šis baikeru klubs un tam pietuvinātas struktūras saņēmušas 56 miljonus rubļu no valsts budžeta.

«Nakts vilki» bija plānojuši no 25.aprīļa līdz 9.maijam veikt braucienu no Maskavas līdz Berlīnei, tā gaitā šķērsojot Baltkrieviju, Poliju, Austriju, Čehiju, Slovākiju un Vāciju, un pa ceļam apmeklējot padomju karavīru kapus un nacisma upuru piemiņas vietas. Šie plāni izraisīja sabiedrības pretestību vairākās ES valstīs.

Vācijas drošības dienesti paziņoja, ka Krievijas motociklisti nesaņems atļauju 9.maijā rīkot braucienu Berlīnē līdz Treptovas parkam, kurā atrodas memoriāls padomju karavīriem. Vācijas iestādes arī anulēja Krievijas baikeriem piešķirtās vīzas, kā iemeslu minot «nepatiesus datus» vīzu pieteikumā un «potenciālu sabiedriskās kārtības un drošības pārkāpšanas risku Vācijā» saistībā ar šo braucienu.

Arī Polijas varas iestādes paziņoja, ka neļaus motociklistiem iebraukt valstī. Amatpersonas norādīja, ka viņu klātbūtne Polijā tiks uzskatīta par provokāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu