Dienvidkoreja: Ziemeļkorejas aizsardzības ministram izpildīts nāvessods

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ziemeļkorejas aizsardzības ministram Hjonam Jongčolam ir izpildīts nāvessods nošaujot par nelojalitāti un necieņas izrādīšanu valsts vadītājam Kimam Džongunam, trešdien paziņoja Dienvidkorejas izlūkdienests.

Nāvessods Hjonam tika izpildīts 30.aprīlī ar zenītieroču uguni, un tā izpildi vēroja vairāki simti amatpersonu, Dienvidkorejas parlamenta komitejai paziņoja Nacionālās izlūkošanas aģentūras direktora vietnieks Hans Kibeoms.

Hjons, kurš pagājušā gada jūnijā tika iecelts Tautas bruņoto spēku ministra amatā, bija pieķerts snaužot oficiāla militāra pasākuma laikā, kā arī vairākas reizes bija iebildis Kimam Džongunam, vēstīja Dienvidkorejas ziņu aģentūra «Yonhap».

«Yonhap» ziņas pamatā bija informācija, ko sniedza Dienvidkorejas parlamenta deputāts no valdošās Jaunās robežas partijas, kurš bija piedalījies parlamenta komitejas sanāksmē.

Hans parlamenta komitejai pastāstīja, ka Hjons tika nogalināts ar zenītieroču uguni. Pēc vairākām neapstiprinātām ziņām, Ziemeļkorejas vadība ar šādu publisku un brutālu nāvessoda metodi augstām amatpersonām demonstrē, kāda ir nelojalitātes cena.

Ziemeļkorejā aizsardzības ministra pārziņā ir galvenokārt loģistika un starptautiski pasākumi. Politiku aizsardzības jomā veido Nacionālās aizsardzības komisija un komunistu partijas Centrālā militārā komisija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu