Igaunijas ārlietu ministre asprātīgi atcērt Krievijas vēstniecībai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Igaunijas ārlietu ministre Keita Pentusa-Rozimannusa, kuru Krievijas vēstniecība Igaunijā lūgusi sniegt pierādījumus apgalvojumiem, ka Krievija ir izmantojusi pamieru, lai nogādātu Ukrainas teritorijā papildu smago bruņojumu un karavīrus, ieteikusi vēstniecībai tādus pierādījumus prasīt no Maskavas.

«Mēs esam redzējuši Kremļa puses mēģinājumus spēlēt paslēpes kopš agresijas sākuma, kad tā pirmo reizi mēģināja stāstīt pasakas, ka vīri, kas cīnās Ukrainas austrumos, ir tikai brīvprātīgie, kas atrodas atvaļinājumā,» ministre teica aģentūrai BNS.

«Krievijas vēstniecībai vieglākais veids, kā saņemt jaunākos datus, ir paprasīt Maskavai, ja vien viņus tas patiešām interesē,» viņa piebilda.

Pentusa-Rozimannusa sacīja, ka savu vērtējumu balstīja uz informāciju, kas ir Igaunijas Ārlietu ministrijas rīcībā, kas savukārt ir saņemta no publiskiem, kā arī nepubliskiem avotiem.

Jau vēstīts, ka Krievijas vēstniecība Tallinā savā kontā mikroemuāru vietnē «Twitter» ceturtdien rakstīja: «Cienītā ministres kundze! Tomēr, kur ir «konkrētie pierādījumi», par kuriem jūs nepamatoti un nesaprotami informējāt.» Vēstniecība pievienoja atsauci uz trešdien Igaunijas Ārlietu ministrijas izplatītu preses relīzi.

Krievija ir izmantojusi pamieru, lai Ukrainas teritorijā nogādātu smago bruņojumu un karavīrus, Pentusa-Rozimannusa paziņoja trešdien NATO un Ukrainas komitejas sēdē Turcijas pilsētā Belekā.

Sanāksmes laikā ārlietu ministri nosodīja Krievijas nepārtrauktu atbalstu separātistiem Ukrainas austrumos, informēja Igaunijas Ārlietu ministrija. Ministri kopīgā paziņojumā aicināja Krieviju nekavējoties izbeigt politisku, militāru un finansiālu atbalstu separātistiem. Viņi arī apsveica Ukrainas paveikto konstitucionālo reformu īstenošanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu