Francijas Protestantu baznīca turpmāk svētīs viendzimuma laulības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas Protestantu baznīca svētdien devusi zaļo gaismu saviem aptuveni 500 mācītāju, ka viņi turpmāk varēs dot svētību geju un lesbiešu pāriem, kas vēlēsies, lai viņu savienība tiktu atzīta dievnamā.

94 no 100 Francijas Apvienotās protestantu baznīcas (EPUdF) kongresa delegātiem nobalsoja par lēmumu, ka geju un lesbiešu savienības var saņemt baznīcas svētību. Pret balsoja tikai trīs delegāti.

Mācītāji, kas iebilst pret šo jaunievedumu, savās baznīcās dot svētību viendzimuma pāriem netiks piespiesti.

Francijā viendzimuma laulības tika legalizētas 2013.gada maijā.

EPUdF apvienojušās reformātu un luterāņu baznīcas. Francijā tā ir lielākā protestantu organizācija. Tajā ir aptuveni 110 000 aktīvu biedru un aptuveni 400 000 ticīgo.

Valstī tā ir ceturtā lielākā reliģiskā grupa aiz katoļiem, musulmaņiem un jūdaistiem.

Balsojums Francijā noticis laikā, kad Īrija gatavojas jaunnedēļ gaidāmajam referendumam par viendzimuma laulību legalizāciju.

Savukārt Skotijas Baznīca sestdien nobalsoja par labu tam, ka mācītāja amata kandidāti, kas ir laulājušies ar sava dzimuma pārstāvi, turpmāk varēs tikt ordinēti garīgajā amatā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu