Fotostāsts: afgāņu jaunās paaudzes ikdiena

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Afganistāna pēdējos gadu desmitos piedzīvojusi smagas pārbaudes, no grupējuma «Taliban» kontroles drūmajiem un represīvajiem gadiem līdz ASV vadītās koalīcijas iebrukumam valstī 2001. gadā. Neskatoties uz epizodiskajiem un dažos reģionos - sistemātiskajiem vardarbības uzliesmojumiem, valstī aug jauna paaudze, kuru vidū ir radoši mūziķi, mākslinieki un aktīvisti. «Reuters» bildēs iemūžinājis afgāņu jaunās paaudzes ikdienu.

Afganistānas galvaspilsētā Kabulā pēdējos gados durvis vērusi virkne kultūras centru, kuros jauniešiem ir iespēja sanākt kopā, rīkojot mākslas un mūzikas vakarus.

«Taliban» laikos mākslas pasaule nebija sfēra, kurā ļauts brīvi izpausties, - tika apkarota glezniecība, aizliegti kino, mūzika un teātri.

Taču tagad Afganistānā ienāk tendences un vēsmas no visas pasaules. Daudzi jaunieši pievērsušies pat tādām jomām kā grafiti un repa māksla.

«Reuters» fotogrāfs raksta, ka sabiedrība kopumā gan vēl ir konservatīva un daudziem joprojām ir aizspriedumi un iebildumi pret viņu fotografēšanu.

Savukārt afgāņu jaunieši pauž pārliecību, ka īpaši straujas pārmaiņas pēc talibu represijām un ilgā kara jūtamas Kabulā. Pilsētā top jaunas būves, dzirdama mūzika, cilvēki izglītojas un jaunieši arvien labāk apgūst svešvalodas, kas vēl vairāk paplašina viņu redzesloku un iespējas nākotnē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu