Zviedrijas iznīcinātāji virs Baltijas jūras pavada divas Krievijas militārās lidmašīnas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrija ceturtdien paziņoja, ka tās iznīcinātāji ir pavadījuši divas Krievijas militārās lidmašīnas, kas lidoja tuvu Zviedrijas gaisa telpai virs Baltijas jūras.

Zviedrijas bruņoto spēku pārstāvis informēja, ka ceturtdienas rīta Krievijas lidmašīnas ir pietuvojās valsts gaisa telpai uz dienvidiem no Zviedrijas sastāvā esošās Ēlandes salas. Viņš neatklāja, kāda tipa lidmašīnas tās bija, bet Zviedrijas laikraksts «Dagens Nyheter» vēstīja, ka tie bija bumbvedēji «Tupolev TU-22M».

Zviedrijas bruņoto spēku komandieris Sverkers Jēransons pavēstīja sabiedriskajai radiostacijai «Sveriges radio», ka ta ir «nepārpotama pazīme» par Krievijas militārās aktivitātes palielināšanos reģionā un «nepārprotams signāls ārpasaulei».

25.maijā Ziemeļvalstīs ir paredzēts sākums plašām gaisa spēku militārajām mācībām «Arctic Challenge» («Arktiskais izaicinājums»), kurās piedalīsies desmit valstis, tai skaitā ASV, Francija, Norvēģija, Somija, Vācija un Zviedrija.

Jau ziņots, ka pērnā gada oktobrī Zviedrija veica lielāko militāro operāciju kopš Aukstā kara, meklējot ārvalstu zemūdeni savos teritoriālajos ūdeņos. Zviedrija neapsūdzēja nevienu konkrētu valsti, bet vairums Zviedrijas militāro ekspertu uzskata, ka tā bija Krievijas zemūdene .

Nespēja atrast zemūdeni raisīja bažas par Zviedrijas militārajām spējām, kas ir sarukušas pēc gadiem ilgas aizsardzības izdevumu samazināšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu