«Islāma valsts» Sīrijas pilsētā Palmirā soda ar nāvi 17 ķīlniekus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Džihādistu grupējums «Islāma valsts» tā ieņemtajā Sīrijas pilsētā Palmirā ir sodījis ar nāvi 17 ķīlniekus, ziņoja Libānas laikraksts «Daily Star», atsaucoties uz nevalstisko organizāciju «Sīrijas Cilvēktiesību observatorija».

Vismaz četriem no šiem ķīlniekiem nāvessods tika izpildīts, nogriežot galvu.

Starp nogalinātajiem ķīlniekiem bija mierīgie iedzīvotāji un Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma piekritēji. Visiem ar nāvi sodītajiem kaujinieki izvirzīja apsūdzības sadarbībā ar Sīrijas valdību.

Jau ziņots, ka «Islāma valsts» no ceturtdienas pilnībā kontrolē Sīrijas vēsturisko tuksneša pilsētu Palmiru. Asada valdības spēki ir atstājuši pozīcijas Palmirā un pilsētas apkārtnē, tai skaitā armijas izlūkdienesta posteni, militāru lidostu un cietumu, un tās ceturtdienas naktī ieņēma džihādisti.

ANO, atsaucoties uz «ticamiem avotiem», paziņoja, ka Sīrijas spēki Palmirā pirms pilsētas krišanas nav ļāvuši civiliedzīvotājiem to atstāt. ANO paziņoja, ka ir «dziļi nobažījusies» par Palmirā palikušo civiliedzīvotāju likteni.

Palmiras ieņemšana arī rada iznīcības draudus tās slavenajām drupām, tostarp kapenēm un kolonādēm rotātajām ielām, kas ir ANO Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) pasaules mantojuma sarakstā. «Islāma valsts» džihādisti ir kļuvuši bēdīgi slaveni ar arheoloģijas pieminekļu iznīcināšanu viņu ieņemtajā Irākas teritorijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu