Latvijas vidusskolu absolventi iekaro Turcijas universitātes

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Katru gadu simtiem jauniešu no Latvijas sper lielu soli savas veiksmīgās dzīves ceļā – pēc vidusskolas beigšanas uzsāk studijas ne tikai Latvijas, bet arī ārzemju augstskolās. Tradicionāli jaunieši izvēlas Eiropas pilsētas, bet ar katru gadu pieaug to studentu skaits, kuri ir gatavi sev atklāt ko jaunu.

Viena no visstraujāk popularitāti iegūstošajām valstīm studentu vidū – Turcija. Mūsdienu izglītības sistēma Turcijā ir labāko Eiropas un ASV izglītības sistēmas īpašību kopsavilkums, un tieši tāpēc diplomi, kurus saņem turku universitāšu absolventi, tik augsti kotējas Eiropas un Amerikas darba tirgū. Turcijā studē 3,5 miljoni studentu, tajā skaitā 35 tūkstoši nāk no citām valstīm.

Universitātēs Turcijā, tāpat kā citu valstu universitātēs, var iegūt 3 izglītības pakāpes. Pamats visam ir bakalaura grāds, kuru iegūst pēc 4 gadu studijām. Maģistra grāds prasīs papildus 2 gadus, bet doktora grāds - 5 gadus kopā ar disertācijas aizstāvēšanu. Studiju programmas nodrošinātas angļu valodā, taču, ja ir turku valodas zināšanas, var studēt arī šajā valodā.

Vai jūs zinājāt, ka:

  • Visvairāk Turcijas skolās mācās studenti no Vācijas, pēc tam seko jaunieši no Grieķijas, Irānas, Bulgārijas, Mongolijas, Afganistānas, Amerikas, Krievijas u.c.

  • Kopējais pasniedzēju Turcijas universitātēs skaits pārsniedz 105 tūkstošus!

  • Kopumā valstī ir apmēram 146 universitātes (102 valsts un 52 privātās augstākās izglītības iestādes)

  • Populārākās studiju programmas, kuras apgūst angļu valodā Turcijas augstskolās ir medicīna, inženierija, arhitektūra.

Foto: Publicitātes foto

Jā apsverat domu par studijām Turcijā, tad īpaši vēlamies vērst jūsu uzmanību vienai no labākajām privātajām universitātēm Stambulā – Istanbul Kültür University (IKU). Universitāte savas durvis vēra 1997. gadā un ir ieguvusi lielu popularitāti studentu vidū no vairāk nekā 50 pasaules valstīm. Šajā universitātē studē 12000 studentu no visas pasaules, tai skaitā arī jau 6 studenti no Latvijas. Bakalaura programmas studiju sfēras ir šādas:

  • ekonomika, biznesa vadība, starptautiskās attiecības;

  • arhitektūra, datorinženierija, elektroniskā , rūpnieciskā vai celtniecības inženierija;

  • fizika, angļu valoda un literatūra, matemātika un informātika, molekulārā bioloģija un ģenētika, psiholoģija, turku valoda un literatūra;

  • kā arī 2gadīgās profesionālās izglītības programmas - viesnīcu menedžments, dizains, sabiedriskās attiecības un reklāma, mūsdienu tehnoloģijas, kā arī jurisprudence.

IKU dokumentu pieņemšana studijām sākas maijā, bet pašas studijas sākas 15. septembrī.

Foto: Publicitātes foto

Svarīgi atcerēties:

  • Latvijas studentiem tiek piešķirta ievērojama atlaide studiju maksai – 50%, ar iespēju saņemt vēl lielāku atlaidi, ja sekmes ir izcilas

  • Izglītības un dzīvošanas izmaksas Turcijā ir krietni vien zemākas nekā Eiropas valstīs. Tā, piemēram, Turcijā gada izmaksas dzīvošanai ir ap 3500 $, bet Dānijā par šo pašu periodu studenti maksā līdz pat 6000 EUR. Ir vērts pieminēt, ka IKU saviem ārzemju studentiem piešķir vietu dzīvošanai modernās studentu rezidences mājās, tātad nav jātērē laiks un enerģija dzīvesvietas meklējumos.

Vairāk par studiju iespējām Turcijā un īpaši par IKU, studiju programmām, iestāšanās noteikumiem, mācību un dzīvošanas izmaksām uzzināsi, atnākot uz Education Centre Durbe BEZMAKSAS informatīvo semināru. Seminārs notiek 28.05.2015. plkst. 17:00 EC Durbe telpās Rīgā, Raiņa bulvārī 31-6. Pierakstīties semināram, uzdot jautājumus vari rakstot uz zanda@durbe.edu.lv vai zvanot 67363331.

Education Centre Durbe mājas lapa

EC Durbe – Tavs personīgais konsultants izglītības jautājumos!

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu