Kremlis centīsies panākt divu Ukrainā aizturēto Krievijas pilsoņu atbrīvošanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses pārstāvis piektdien paziņoja, ka Kremlis dara visu, kas ir tā spēkos, lai panāktu, ka tiek atbrīvoti divi Ukrainā sagūstīti Krievijas pilsoņi, kas, pēc Ukrainas sniegtas informācijas, ir Krievijas militārpersonas.

«Tie ir gūstā saņemti Krievijas pilsoņi,» Krievijas valsts ziņu aģentūra TASS citēja Putina preses sekretāra Dmitrija Peskova žurnālistiem teikto.

«Šajā gadījumā ir dabiski, ka Krievijas puse veic visus nepieciešamos pasākumus, lai atbrīvotu viņus no gūsta. Neko vairāk pateikt es nevaru,» sacījis Peskovs.

Viņš iepriekš šonedēļ paziņoja, ka Ukrainā «nav neviena Krievijas karavīra».

Ukrainas armija ir parādījusi žurnālistiem divus ievainotus Krievijas pilsoņus, kas saņemti gūstā apšaudē Luganskas apgabalā. Pašlaik viņi atrodas slimnīcā Kijevā.

Nopratināšanas ierakstā redzams, ka vīrieši liecināja, ka karadarbības zonā iegājuši pirms nepilniem diviem mēnešiem 200 karavīru lielā izlūkošanas vienībā, kas pakļauta Krievijas bruņoto spēku Galvenajai izlūkošanas pārvaldei.

Ukrainas Drošības dienesta preses pārstāvis informēja, ka aizturētie ir apsūdzēti par iesaisti «teroristiskās darbībās».

Piektdien publicētā intervijā opozīcijas laikrakstam «Novaja gazeta» abi gūstekņi teica, ka viņus pagaidām nav apmeklējuši Krievijas vēstniecības pārstāvji.

Krievijas Ārlietu ministrijas amatpersona Marija Zaharova radiostacijai «Eho Moskvi» piektdien sacīja, ka Krievijas vēstniecības amatpersonām nav ļauts apmeklēt abus gūstekņus.

«Diemžēl vairāk nekā trīs dienas mums ir liegta tāda pieeja,» sacīja ministrijas pārstāve.

Intervijā «Novaja gazeta» viens no aizturētajiem Aleksandrs Aleksandrovs noliedza viņa sievas Krievijas valsts televīzijā teikto, ka viņš ir atstājis Krievijas bruņotos spēkus.

Krievijas Aizsardzības ministrija iepriekš paziņoja, ka abi aizturētie vīrieši ir bijušie karavīri.

Krievijas parlamenta apakšpalātas - Valsts domes - deputāti piektdien teica, ka Krievijai ir jācīnās par saviem pilsoņiem.

«Mums ir jāizsaka skarbākas prasības Kijevai, lai tā atdotu mūsu vīrus tēvzemei, un jānosaka termiņš,» TASS citēja valdošās partijas «Vienotā Krievija» frakcijas vadītāja pirmo vietnieku Francu Klinceviču.

«Lai kas arī viņi nebūtu, pašreizējie vai bijušie [armijas karavīri].., Krievijai nedrīkst pamest savus pilsoņus,» ziņu aģentūrai «Interfax» uzsvēra Valsts domes Aizsardzības komitejas priekšsēdētājs Vladimirs Komojedovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu