NATO samits notiks 2016.gada jūlijā Varšavā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

NATO piektdien paziņoja, ka tās nākamais samits notiks Varšavā 2016.gada 8. un 9.jūlijā.

«Šis samits tuvojas laikā, kad eiroatlantiskās drošības tektoniskās plātnes ir pārvietojušās gan austrumos, gan dienvidos,» teikts NATO ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga paziņojumā. «Mēs jau tagad īstenojam lielāko mūsu kolektīvās aizsardzības sistēmas nostiprināšanu kopš Aukstā kara beigām.»

NATO 28 dalībvalstu līderi noteiks, kā labāk pielāgoties jaunajiem draudiem, viņš norādīja.

«NATO arī turpmāk būs gatava aizstāvēt visus sabiedrotos pret visiem draudiem no visiem virzieniem,» viņš piebilda.

Lietuva šomēnes paziņoja, ka trīs Baltijas valstis drīzumā oficiāli lūgs NATO izvietot vairākus tūkstošus karavīru, kas būtu kā savaldīšanas līdzeklis pret Krieviju.

NATO turklāt ir jābūt modrai arī dienvidos, kur džihādistu grupējums «Islāma valsts» sagrābis plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kā arī sācis nostiprināties Lībijā.

Stoltenbergs arī sacīja, ka «NATO no jauna uzsvērs mūsu ilgtermiņa saistības Afganistānā», kaut arī lielākā daļa alianses karaspēka no šīs Vidusāzijas valsts tika atvilkta jau līdz 2014.gada beigām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu