Porošenko frakcijas vadītājs pieļauj referendumu par Donbasu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Vienlaikus ar šoruden paredzētajām vietējām vēlēšanām varētu notikt referendums par dažu Donbasa rajonu statusu, paziņojis Ukrainas prezidenta Petro Porošenko izveidotās partijas parlamentārās frakcijas vadītājs Jurijs Lucenko.

«Mēs varam piedāvāt cilvēkiem bāzes jautājumus - par valsts uzbūvi un starptautisko politiku. Es domāju, ka šāds referendums būtu lietderīgs,» paziņoja Lucenko. «Viens no iespējamajiem referenduma jautājumiem ir cilvēku attieksme par īpaša statusa piešķiršanu uz laiku okupētajām teritorijām.»

Viņaprāt, cilvēkiem ir jāpieņem lēmums - «vai nu samaksāt ar desmitiem tūkstošiem mūsu karavīru dzīvībām par, piemēram, Donbasa atbrīvošanu, vai arī nobloķēt vēža augoni un ārstēt to ar ekonomiskām metodēm».

Kā šonedēļ pavēstīja Ukrainas prezidents Petro Porošenko, Donbasa konfliktā dzīvību zaudējuši 1800 Ukrainas karavīru un 7000 mierīgo iedzīvotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu