Sīrijas TV: «Islāma valsts» kaujinieki Palmirā nogalinājuši 400 civiliedzīvotāju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Džihādistu grupējums «Islāma valsts», kas ir ieņēmis vēsturisko Sīrijas pilsētu Palmiru, tajā ir nogalinājis 400 civiliedzīvotāju, svētdien ziņoja Sīrijas valsts televīzija.

Lielākā daļa nogalināto ir sievietes un bērni.

Sīrijas opozīciju atbalstošie aktīvisti paziņoja, ka Palmiras ielās ir simtiem līķu.

Jau ziņots, ka «Islāma valsts» no ceturtdienas pilnībā kontrolē Palmiru. Tas notika pēc tam, kad Sīrijas prezidenta Bašara al Asada valdības spēki atstāja pozīcijas Palmirā un pilsētas apkārtnē.

ANO, atsaucoties uz «ticamiem avotiem», apgalvoja, ka Sīrijas spēki Palmirā pirms pilsētas krišanas nav ļāvuši civiliedzīvotājiem to atstāt. ANO arī paziņoja, ka ir «dziļi nobažījusies» par Palmirā palikušo civiliedzīvotāju likteni.

Palmiras ieņemšana arī rada iznīcības draudus tās slavenajām drupām, tostarp kapenēm un kolonādēm rotātajām ielām, kas ir ANO Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) pasaules mantojuma sarakstā. «Islāma valsts» džihādisti ir kļuvuši bēdīgi slaveni ar arheoloģijas pieminekļu iznīcināšanu viņu ieņemtajā Irākas teritorijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu