NVO: «Islāma valsts» Palmirā deviņās dienās soda ar nāvi vismaz 217 cilvēkus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Džihādistu grupējums «Islāma valsts» pēdējās deviņās dienās ir nogalinājis vismaz 217 cilvēkus, tostarp civiliedzīvotājus, senajā Sīrijas pilsētā Palmirā un tās apkārtnē, svētdienas vakarā paziņoja Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija (NVO) «Sīrijas Cilvēktiesību observatorija».

(papildināta ziņa)

Telekanāls «Al Jazeera» vēstīja, ka nogalināti lielākoties cilvēki, kurus «Islāma valsts» uzskata par Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma atbalstītājiem, kā arī viņu ģimeņu locekļi.

«Sīrijas Cilvēktiesību observatorija» paziņoja, ka ir dokumentējusi 67 civiliedzīvotāju, tai skaitā 14 bērnu un 12 sieviešu, un 150 Sīrijas režīma spēku pārstāvju noslepkavošanu, ko kopš 16.maija izdarījuši «Islāma valsts» džihādisti.

Nogalinātas pat veselas ģimenes, tostarp vecāki un viņu bērni, sacīja «Sīrijas Cilvēktiesību observatorijas» direktors Rami Abdelrahmans. Daļa cilvēku nogalināti nošaujot, bet citi - ar nažiem vai nogriežot galvu.

Dažas stundas pirms šā «Sīrijas Cilvēktiesību observatorijas» paziņojuma Sīrijas valsts televīzija vēstīja, ka «Islāma valsts» Palmirā nogalinājusi ap 400 civiliedzīvotāju, lielākoties sievietes un bērnus.

Jau ziņots, ka «Islāma valsts» no ceturtdienas pilnībā kontrolē Palmiru. Tas notika pēc tam, kad Sīrijas prezidenta Bašara al Asada valdības spēki atstāja pozīcijas Palmirā un pilsētas apkārtnē.

ANO, atsaucoties uz «ticamiem avotiem», apgalvoja, ka Sīrijas valdības spēki Palmirā pirms pilsētas krišanas nav ļāvuši civiliedzīvotājiem to atstāt. ANO arī paziņoja, ka ir «dziļi nobažījusies» par Palmirā palikušo civiliedzīvotāju likteni.

Palmiras ieņemšana arī rada iznīcības draudus tās slavenajām drupām, tostarp kapenēm un kolonādēm rotātajām ielām, kas ir ANO Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) pasaules mantojuma sarakstā. «Islāma valsts» džihādisti ir kļuvuši bēdīgi slaveni ar arheoloģijas pieminekļu iznīcināšanu viņu ieņemtajā Irākas teritorijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu