Hudzonas upē atrasts aizdomīgos apstākļos noslīkušā Latvijas pilsones līgavaiņa līķis

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Hudzonā Ņujorkā atrasts aizdomīgos apstākļos noslīkušais uzņēmējs Vinsente Viafore, par kura nogalināšanu tiek turēta aizdomās vīrieša līgava no Latvijas, vēsta ASV mediji.

46 gadus vecais Viafore pazuda 19.aprīlī, kad viņš kopā ar savu līgavu, 35 gadus veco Angeliku Grasvaldi, laivoja Hudzonā.

Sestdien Hudzonā, aptuveni pusotra kilometra attālumā no negadījuma vietas, atrasts vīrieša līķis, kurš identificēts kā Viafore, pavēstīja Ņujorkas policija.

Pēc Grasvaldes liecībām, brauciena laikā Viafores kajaks piepildījies ar ūdeni un bangainajā upē apgāzies. Sieviete policistiem sacīja, ka viņa mēģinājusi glābt līgavaini un pati izkritusi no sava kajaka, taču vēlāk viņu izglābis kāds cits laivotājs. Pēc incidenta Grasvalde nogādāta slimnīcā, kur viņai konstatēta ķermeņa atdzišana.

Divas nedēļas vēlāk Ņujorkas policija paziņoja par Grasvaldes arestu un apsūdzību izvirzīšanu, norādot uz pretrunām viņas liecībās.

Sieviete izmeklētājiem atklāja, ka Viafore zem ūdens pazudis aptuveni plkst. 19.15, taču Grasvaldes zvans policistiem reģistrēts plkst. 19.40. Viņas saruna ar policiju ātri vien pārtrūka, jo apgāzās arī viņas laiva.

Taču aculiecinieki izmeklētājiem ziņoja, ka Grasvalde apzināti apgāzusi savu laivu, tādā veidā mēģinot radīt iespaidu, ka viņa mēģinājusi glābt savu līgavaini.

«Viņa atzina, ka sabojājusi upura kajaku. Viņa zināja, ka tas paātrinās viņa nāvi,» tiesā norādīja apgabala prokurora asistente Džūlija Mola.

Grasvalde policistiem sacīja, ka «izjutusi laimi un atvieglojumu», vērojot Viafores slīkšanu, atzīstot, ka «jutusies labi, zinot, ka viņš nomirs», sacīja Mola.

Sievietes advokāts norādīja, ka policijai nav nekādu pierādījumu par Grasvaldes vainu, viņas neparasto uzvedību pēc līgavaiņa nāves skaidrojot ar kultūras un sērošanas paradumu atšķirībām.

Advokāts policistiem sniegtās pretrunīgās liecības skaidroja ar valodas barjeru, jo sievietei nav nodrošināts krievu valodas tulks.

Tiesa atļāvusi Grasvaldes atbrīvošanu pret trīs miljonu ASV dolāru drošības naudu, taču sieviete palikusi cietumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu