Eiropas ziemeļos sākušās plašas NATO gaisa spēku mācības

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas ziemeļos pirmdien sākušās NATO gaisa spēku mācības «The Arctic Challenge Exercise 2015» (ACE 2015), kurās iesaistītas vairāk nekā 4000 militārpersonu un 100 lidmašīnas.

Mācībās piedalās sešas NATO dalībvalstis ar Norvēģiju priekšgalā, kā arī Somija, Zviedrija un Šveice.

Manevri notiks Norvēģijas, Somijas un Zviedrijas gaisa telpās un bāzēs, vienlaikus paceļot gaisā līdz pat 90 lidmašīnām.

Mācībās tiks izmantoti iznīcinātāji «F-16», «F-18», «Mirages 2000», «Eurofighter Typhoons» un «JAS Gripen», kā arī degvielas uzpildes lidmašīnas un izlūkošanas lidmašīnas AWACS.

Mācības ilgs līdz 4.jūnijam, un tajās piedalās arī Lielbritānija, Vācija, Francija, Nīderlande un ASV.

To mērķis ir apmācīt militārās vienības organizēt un īstenot sarežģītas gaisa operācijas ciešā sadarbībā ar NATO partneriem, norādīja par mācībām atbildīgais norvēģu brigādes ģenerālis Jāns Ūve Rigs.

Mācībās tiek izspēlēta ANO akceptēta operācija, līdzīga lidojuma aizlieguma zonas nodrošināšanas operācijai Lībijā 2011.gadā, atklāja kāda zviedru militārpersona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu