Putins vēlas «konstruktīvas» attiecības ar Poliju pēc Dudas uzvaras

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien, apsveicot konservatīvo Andžeju Dudu ar uzvaru Polijas prezidenta vēlēšanās, aicināja veidot «konstruktīvas saites» abu valstu starpā.

Putins izteica cerību, ka «konstruktīvās saites, kas balstītas uz labām kaimiņattiecībām un savstarpēju cieņu pret pušu interesēm», starp Krieviju un Poliju palīdzēs stiprināt drošību un stabilitāti Eiropā, teikts Kremļa izplatītajā paziņojumā.

Polija ir viens no asākajiem pret Ukrainu vērstās Krievijas agresijas kritiķiem.

Kā ziņots, vēlēšanu komisija, pamatojoties uz rezultātiem, kas iegūti pēc balsu saskaitīšanas 28 no 51 vēlēšanu apgabala, pirmdien faktiski apstiprinājusi Dudas uzvaru, par kuru jau svētdien liecināja nobalsojušo vēlētāju aptaujas.

Saskaņā ar sākotnējiem balsu skaitīšanas rezultātiem Duda ieguvis 53,8% balsu, kamēr par valdošās partijas «Pilsoniskā platforma» (PO) atbalstīto pašreizējo prezidentu Broņislavu Komorovski balsojuši 46,2% vēlētāju.

Duda pārstāv šobrīd opozīcijā esošo konservatīvo partiju «Likums un taisnīgums» (PiS). Viņš ir pārliecināts katolis un savulaik bijis aviokatastrofā Krievijā bojāgājušā Polijas prezidenta Leha Kačinska tuvs līdzgaitnieks. Duda pats sevi dēvē par Kačinska «garīgo mantinieku».

Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs Krievijas ziņu aģentūrai «Interfax» norādījis, ka Kremlis ar kaimiņvalstīm, tostarp Poliju, vienmēr vēlējies labas attiecības, kuras «neapgrūtinātu stereotipi».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu