Oficiālie rezultāti: par Polijas prezidentu otrajā kārtā ievēlēts konservatīvais Duda

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Polijas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā svētdien uzvarēja konservatīvās opozīcijas kandidāts Andžejs Duda, liecina oficiālie vēlēšanu rezultāti, kurus pirmdien paziņoja Valsts vēlēšanu komisija.

Duda, kurš pārstāv lielāko opozīcijas spēku - konservatīvo partiju «Likums un taisnīgums», ieguva 51,55% vēlētāju balsu, bet pašreizējais prezidents Broņislavs Komorovskis, kuru atbalsta valdošā labēji centriskā partija «Pilsoniskā platforma» - 48,45% balsu.

Vēlētāju aktivitāte prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā bija 55,34%.

Duda prezidenta amatā stāsies augustā.

Prezidenta vēlēšanu kampaņa koncentrējās uz drošību un sociāliem jautājumiem. Komorovska sākotnēji spēcīgās vadošās pozīcijas kļuva vājākas, kad Duda solīja dāsnus sociālos izdevumus, kā arī nodokļu un pensionēšanās vecuma pazemināšanu.

Vēlēšanu pirmajā kārtā 10.maijā, kurā pavisam bija 11 kandidāti, Duda, kurš pārstāv lielāko opozīcijas spēku - konservatīvo partiju «Likums un taisnīgums», ieguva 34,76% balsu, bet Komorovskis, kuru atbalsta valdošā labēji centriskā partija «Pilsoniskā platforma» - 33,77% balsu. Vēlētāju aktivitāte pirmajā kārtā bija 48,96%.

Polijas prezidentam ir ierobežotas pilnvaras, kas ietver aizsardzības un ārpolitikas vadīšanu un tiesības uzlikt veto likumdošanas aktiem. Prezidenta pilnvaru termiņš ir pieci gadi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu