Ugunsgrēkā Ķīnas veco ļaužu mītnē 38 bojāgājušie

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ķīnas vidienē pirmdienas vakarā izcēlās ugunsgrēks veco ļaužu mītnē, kurā gāja bojā 38 cilvēki un tika ievainoti seši, otrdien vēstīja amatpersonas un mediji.

Ugunsgrēks notika dzīvokļu ēkā, kurā ir ierīkota privāta veco ļaužu mītne, Henaņas provinces Pindinšaņas pilsētā, informēja oficiālā ziņu aģentūra «Sjiņhua».

Divi no ievainotajiem atrodas slimnīcā kritiskā stāvoklī, paziņoja Henaņas provinces darba drošības birojs.

Otrdienas rītā vēl turpinājās meklēšanas un glābšanas operācija, ziņoja «Sjiņhua».

Ugunsgrēka cēlonis nav noskaidrots.

Ķīnā bieži notiek rūpnieciskas katastrofas un ugunsgrēki, jo drošības standarti maz tiek ievēroti un daži nekustamo īpašumu un uzņēmumu īpašnieki maksā korumpētām amatpersonām, lai tās nepievērstu uzmanību šo standartu neievērošanai.

Ķīnas dienvidos Guandunas provinces Huidunas pilsētā februārī ugunsgrēkā lielveikalā gāja bojā 17 cilvēku. Policija paziņoja, ka to izraisījis zēns, kurš spēlējās ar uguni veikalā, un pēc šā ugunsgrēka tika aizturēts deviņus gadus vecs zēns.

2013.gadā neapmierināts iedzīvotājs aizdedzināja veco ļaužu mītni, nogalinot sevi un vēl 10 cilvēkus, Heilundzjanas provincē Ķīnas ziemeļaustrumos.

Ugunsgrēkā putnu fabrikā Ķīnas ziemeļaustrumos 2013.gadā gāja bojā 119 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu