Austrāliete pametusi bērnus, lai pievienotos «Islāma valstij»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālijas lielpilsētas Sidnejas iedzīvotāja ir pametusi savus divus mazgadīgos bērnus un aizbēgusi uz Sīriju, lai pievienotos džihādistu grupējumam «Islāma valsts», otrdien vēstīja Austrālijas mediji.

Austrālijas valdība paziņoja, ka ir dziļi satraukta par šo ziņu un cieši novēro situāciju.

Laikraksts «Sydney Daily Telegraph» informēja, ka 26 gadus vecā Džasmina Milovanova, kas pievērsusies islāmam, šomēnes atstāja savus piecus un septiņus gadus vecos bērnus pie aukles un neatgriezās mājās. Milovanova nosūtīja vīram īsziņu, kurā teikts, ka viņa atrodas Sīrijā, ziņoja laikraksts, atsaucoties uz viņas vīru, kura vārds netika nosaukts.

Vīrs sacīja, ka pirms sievas aizbraukšanas ar viņu runājis par viņas ekstrēmajiem ierakstiem sociālajā tīklā «Facebook». «Es sacīju, ka tas ir ekstrēmi, muļķīgi. Es viņu brīdināju par cilvēkiem, ar kuriem viņa sazinās,» sacīja Milovanovas vīrs.

Milovanova sociālajā tīklā «Facebook» ir draugos ar bijušo Melburnas iedzīvotāju Zehru Dumanu, kura Austrālijā ir zināma kā «džihāda līgavu vervētāja» un izmanto sociālos medijus, lai ievilinātu sievietes grupējumā «Islāma valsts». Dumanas vīrs Mahmuds Abdullatifs šogad gāja bojā, cīnoties «Islāma valsts» pusē.

Milovanovas draugi laikrakstam pastāstīja, ka viņa bieži runājusi par to, ka varētu apprecēties ar džihāda cīnītāju.

Jaundienvidvelsas štata policija apstiprināja, ka tās pretterorisma vienība izmeklē šo gadījumu.

Vairāk nekā 100 Austrālijas pilsoņu ir atstājuši valsti, lai cīnītos džihādistu rindās Irākā un Sīrijā, un vairāk nekā 30 no viņiem jau ir nogalināti, liecina Austrālijas valdības sniegtas ziņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu