ASV izteikti draudi vairākiem transatlantiskajiem avioreisiem

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

ASV pirmdien kāds zvanītājs izteicis viltus draudus pret vismaz četriem transatlantiskajiem avioreisiem, ziņo mediji.

Lai pavadītu vienu no lidmašīnām, gaisā pacēlās ASV iznīcinātāji.

Visas lidmašīnas nolaidās veiksmīgi, un pārmeklēšanā nekādi spridzekļi tajās netika atrasti, atsaucoties uz Federālo izmeklēšanas biroju (FIB), ziņoja mediji.

«Papildu piesardzības dēļ iznīcinātāji pavadīja [aviokompānijas] «Air France» reisu numur 22 uz Džona Kenedija lidostu,» teikts FIB paziņojumā, piebilstot, ka lidmašīnā, kas ielidoja no Parīzes, nekādi incidenti nav notikuši un pārmeklēšanā nekas netika atrasts.

Draudi tika izteikti arī pret aviokompānijas «A Delta Air Lines» reisu no Parīzes uz Bostonu un aviokompānijas «United Airlines» reisiem no Madrides un Edinburgas uz Ņuarku, Ņūdžersijā.

Tomēr precīzs apdraudēto lidmašīnu skaits nav zināms. Daži mediji vēstīja, ka draudi tika izteikti pret četriem reisiem, bet citi - ka pret desmit.

FIB paziņojumā teikts, ka varasiestāžu vērtējumā draudi nav bijuši ticami.

ASV kongresmenis Pīters Kings intervijā telekanālam CNN sacīja, ka tiks sākta izmeklēšana un amatpersonas, visticamāk, apsvērs, vai teroristu organizācijai «Islāma valsts» nav kāda saistība ar šiem draudiem.

«Es nesaku, ka aiz šī stāv «Islāma valsts», bet tas noteikti ir jāapsver,» viņš piebilda.

Kings sacīja, ka pagājušajā nedēļā tviterī bijušas runas par viltus draudu izmantošanu, lai radītu haosu ASV.

Mērķis varētu būt bijis novērot, kā ASV reaģēs, norādīja Kings.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu