Krievijas ekspremjeru Kasjanovu varētu apsūdzēt separātismā - izteicies, ka Krima būtu jāatdod

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas Valsts domes deputāts Jevgeņijs Fjodorovs vērsies Izmeklēšanas komitejā ar lūgumu pārbaudīt bijušā Krievijas premjerministra Mihaila Kasjanova «separātiskos izteikumus» par Krimu un ierosināt pret viņu krimināllietu.

«Deputāts lūdz pārbaudīt bijušā Krievijas premjerministra Mihaila Kasjanova izteikumus dažiem ārvalstu medijiem - ekspremjers izteicies par nepieciešamību atdot Krimu Ukrainai. Pēc parlamentārieša domām, Kasjanova vārdi atbilst kriminālkodeksa pantam par «publiskiem aicinājumiem īstenot darbības, kas vērstas uz Krievijas teritoriālās vienotības graušanu», par ko draud cietumsods līdz pieciem gadiem,» raksta avīze «Izvestija».

Opozīcijas partijas «RPR-Parnas» līdzpriekšsēdētājs Kasjanovs pagājušajā nedēļā intervijā Francijas izdevumam «Politique Internationale» paziņoja, ka nešauboties atdotu Krimu Ukrainai, ja būtu Krievijas prezidents.

Kā ziņots, Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu un martā to anektēja. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalā Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas, finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu