Austrālija atņems pilsonību ekstrēmistiem ar dubultpilsonību

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālija atņems pilsonību personām ar dubultpilsonību, ja šīs personas būs saistītas ar terorismu, otrdien paziņojis Austrālijas premjerministrs Tonijs Ebots.

Tiks izdarīti attiecīgi labojumi likumā, kas attieksies uz personām ar dubultpilsonību, kuras cīnās kopā ar džihādistiem vai atbalsta džihādistus, kā arī tā dēvētajiem vientuļajiem vilkiem.

Neviens cilvēks bez pilsonības netiks atstāts, uzsvēra premjers.

«Izmaiņas būs savienojamas ar mūsu starptautiskajām tiesiskajām saistībām neatstāt cilvēku bez pilsonības.

Būs arī aizsardzības pasākumi, tostarp tiesiskā izvērtēšana, lai sabalansētu šīs pilnvaras,» sacīja Ebots.

«Šīs jaunās pilnvaras ir nepieciešamas un atbilstošas teroristu draudiem. Tās modernizēs mūsu likumus un pietuvinās tos Lielbritānijas, Kanādas, Francijas, ASV un citu valstu likumiem,» viņš piebilda.

Austrālijas valdība aplēsusi, ka džihādistiem konflikta zonās pievienojušies vairāk nekā 100 pilsoņi, no kuriem 30 jau nogalināti.

Pagājušā gada septembrī Austrālija paaugstināja savu draudu līmeni un kopš tā laika īstenojusi virkni pretterorisma operāciju, izjaucot vairākus plānotus uzbrukumus.

Austrālija ieviesusi arī vairākus jaunus nacionālās drošības pasākumus, tostarp kriminalizējusi došanos uz konflikta zonām un atvēlējusi 1,3 miljardu Austrālijas dolāru papildu finansējumu policijai un drošības aģentūrām.

Ebots norādīja, ka cilvēki, kuri izvēlas pievienoties teroristu organizācijai «Islāma valsts», nodod valsti un nav pelnījuši būt Austrālijas pilsoņi.

Premjers arī solīja apņēmīgi vērsties pret džihādistiem, kam ir tikai Austrālijas pilsonība.

«Viņiem būtu jācieš no visas likuma bardzības, ja viņi atgriežas [no konflikta zonām] dzīvi,» paziņoja Ebots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu