Stoltenbergs: NATO ir daudz pierādījumu Krievijas karaspēka klātbūtnei Donbasā

LETA/UKRAINSKA PRAVDA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

NATO rīcībā ir liels apjoms informācijas, kas pierāda Krievijas armijas klātbūtni Donbasā, intervijā izdevumam «Novaja gazeta» sacījis NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

«Mums ir liels apjoms dažādas izlūkošanas informācijas, kas pierāda Krievijas armijas klātbūtni Austrumukrainā,» sacīja Stoltenbergs.

«Atkārtoju: var mums neticēt, bet intervijas ar ģimenēm, ar karavīriem ir brīvi pieejamas,» atgādināja NATO ģenerālsekretārs.

«Bet, ja cilvēki netic mūsu izlūkošanai, mūsu vārdiem, viņi varētu vismaz palasīt medijus, gan Krievijas, gan ārvalstu,» uzsvēra Stoltenbergs.

«Maskavas pašreizējā pozīcija man atgādina situāciju, kad tā mēģināja noliegt, ka nosūtījusi karaspēku uz Krimu. Nosūtīja uz turieni karavīrus bez atpazīšanas zīmēm un apgalvoja, ka Krimā vispār nav Krievijas karavīru,» viņš atgādināja.

«Un tikai tad, kad Krima tika anektēta, atzina, ka tas nenotika bez Krievijas armijas tiešas iesaistīšanās,» atgādināja Stoltenbergs.

«Pietiktu ar to, ka Krievija vienkārši izbeigtu atbalstīt separātistus. Viņus apmāca Krievijas armijas instruktori, Krievija viņiem piegādā ieročus un kaujas līdzekļus, tehniku, sūta savu armiju uz to kontrolē esošajām teritorijām,» sacīja NATO ģenerālsekretārs.

Iepriekš Stoltenbergs Krievijas ārlietu ministram Sergejam Lavrovam pieprasīja izvest no Austrumukrainas Krievijas armiju un smagos ieročus un pārtraukt atbalstīt separātistus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu